Ο δήμαρχος πρέπει να νικά τη γραφειοκρατία κι όχι απλώς να γκρινιάζει γι` αυτήν.

«Χορτάσαμε από ατάκες! Κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά.»

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπογραμμίζοντας –σε απάντηση σχετικής ερώτησης- ότι οι Θεσσαλονικείς βλέπουν το νυν δήμαρχο, μόνο στα ΜΜΕ, «με αφορμή τις ατάκες του και όχι τη δουλειά του».

«Η πρώτη και κύρια δουλειά κάθε Δημάρχου είναι να κρατά την πόλη του καθαρή», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, αυτό περιμένουν οι πολίτες από το Δήμαρχό τους. Και σε αυτόν τον τομέα οφείλει να επιτύχει. Αλλιώς πηγαίνει σπίτι του. Ο κύριος Μπουτάρης ανακάλυψε ότι τελικά φταίνε οι πολίτες για την εικόνα της πόλης και την καθαριότητα. Και άρχισε να τους χαρακτηρίζει. Το ίδιο έπραξε και για το κυκλοφοριακό και την άναρχη στάθμευση. Προφανώς κάποιοι δεν ακολουθούν τους κανόνες, αλλά ο Δήμαρχος τι κάνει; Το λέει συνεχώς και ο κύριος Μπουτάρης, ότι λείπουν πόροι και προσωπικό. Το δέχομαι. Αλλά ξαναρωτώ: τι κάνει ο Δήμαρχος; Η πόλη δεν χρειάζεται δήμαρχο για τα εύκολα, αλλά έναν ικανό για τα δύσκολα. Να κινητοποιείται για να νικήσει τη γραφειοκρατία και όχι απλώς να γκρινιάζει γι` αυτήν.»

Αναφερόμενος στο θέμα της ανακύκλωσης, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρειάζεται, ουσιαστική δουλειά και μεγάλη πρόοδο, με τη συμμετοχή των πολιτών: «Όχι όμως με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, από καθέδρας και κουνώντας το δάκτυλο στους Θεσσαλονικείς. Αλλά με ουσιαστική δουλειά μαζί τους, στην καθημερινότητα.»

Και κατέληξε: «Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς, για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας. Εμείς στη Θεσσαλονίκη και στο συνδυασμό «Εντάξει» απορρίπτουμε τους διαχωρισμούς, ενώνουμε δυνάμεις και συνθέτουμε απόψεις. Χρειαζόμαστε τους καλύτερους για να κάνουμε και την πόλη καλύτερη…»