Ο Δήμος κοντά στους πολίτες και δίπλα στους ασθενείς

Πρώτη προτεραιότητα – και στα θέματα υγείας – είναι «να πάει ο Δήμος στον Πολίτη» για τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη, όπως προέκυψε από τη συζήτηση του με την Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή, διοικήτρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”. Η κυρία Ξουρή ζήτησε ο Δήμος να δώσει
ιδιαίτερη έμφαση στην προληπτική ιατρική και ζήτησε τη δημιουργία σχετικού δικτύου. Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι πιστεύει στην αρχή «πάω εγώ στον πολίτη, πάω εγώ στον ασθενή, πάω εγώ στον άνθρωπο που έχει ανάγκη».
Ο Δήμαρχος πρέπει να κριθεί αν μπορεί να κάνει «πέντε απλές κινήσεις για να δώσει ανάσα στον άνθρωπο της γειτονιάς», σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, δίνοντας ως παράδειγμα τη δημιουργία ενός γραφείου ενημέρωσης σε κάθε διαμέρισμα για τα βασικά ιατρικά θέματα.

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μπορούν να νιώσουν καλύτερα αν για τις καθημερινές τους ανάγκες έχουν δίπλα τους το Δήμο και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν συνεχώς στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=IcwauIc_b5U