“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να πρωτοστατεί  στις επετείους  της πόλης”

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει στις 26 Οκτωβρίου την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και τον πολιούχο Άγιό της.  Και έτσι θα συνεχίσει να γιορτάζει. Στο πλαίσιο αυτό  ο Δήμος  Θεσσαλονίκης οφείλει να πρωτοστατεί. Προτείνουμε τη θεσμοθέτηση πανηγυρικής συνεδρίασης στην οποία θα τιμώνται η απελευθέρωση  της Θεσσαλονίκης  το 1912  και η απελευθέρωσή της στις 30 Οκτωβρίου 1944  από τα ναζιστικά στρατεύματα”, δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης κατά τη  διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1944.

Κατά την τοποθέτησή του τόνισε το κενό που παρατηρεί με την απουσία της ενεργούς συμμετοχής του Δήμου, αναφέρθηκε στη σημασία μιας τέτοιας εκδήλωσης μνήμης  σημειώνοντας την υποχρέωση, με καθαρό τρόπο και ιστορικά αντικειμενικό να αποδίδεται στην πόλη και στην ιστορία της η τιμή που της αξίζει.

Τέλος σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του θύμισε ότι:  “εκείνος που πάλεψε για να απαλλαγούμε από τη γερμανική κατοχή ήταν ο απλός Σαλονικιός και Σαλονικιά, ο απλός ‘Ελληνας και Ελληνίδα πολίτης ”.