Ο ΠΑΟΚ όπως και όλες οι ομάδες δικαιούνται μιας δίκαιης αντιμετώπισης

«Ο ΠΑΟΚ, όπως και όλες οι ομάδες δικαιούνται μιας δίκαιης αντιμετώπισης. Την ώρα της κρίσης, σ΄αυτή την κατεύθυνση κινήθηκα, επιλέγοντας να δουλέψω και να μην κάνω δημόσια παρέμβαση, παρά το αντίθετο», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Και συμπλήρωσε: Και μιλάω τώρα, σχετικά με τη δίκαιη αντιμετώπιση. Υπήρξε μια νομοθετική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Οι χειρισμοί αναλήφθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες προς την κατεύθυνση της καταλαγής της ενδεχόμενης κοινωνικής αναταραχής που θα μπορούσε να προκληθεί ξεφεύγοντας από τα ποδοσφαιρικά όρια. Γι΄αυτό και έγινε η παρέμβαση με τη νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτή ήταν η πρώτη φάση της παρέμβασης του Πρωθυπουργού και συνεχίστηκε με τις χθεσινές εξαγγελίες. Ως Σταύρος Καλαφάτης όλο αυτό το διάστημα δούλεψα στην κατεύθυνση που έχει χαράξει ο Πρωθυπουργός. Να κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός. Προτίμησα να μη μιλήσω και να δουλέψω, σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.  

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο, και την επιθυμία του να μην διωχθούν οι συλληφθέντες, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι «τέτοιου χαρακτήρα παραβατικές πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, μπορεί να είναι και πταίσματα, διώκονται κατόπιν εγκλήσεως. Προσωπικά αποφάσισα να μην ασκήσω μήνυση. Ακριβώς διότι ένιωσα, εκτός των άλλων, ότι εάν υπήρχαν και συλλήψεις σε αυτό το τεταμένο κλίμα θα υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή. Άρα, λειτούργησα και πολιτικά.

Σε ερώτηση εάν θα έκανε το ίδιο εάν ήταν ο Ρουβίκωνας και πέταγε κανένα χαρτάκι, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε «Ενεργώ ανάλογα με τη φάση και τις συγκυρίες της κάθε στιγμής. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ενήργησα μ΄αυτόν τον τρόπο γιατί ξέρω, λόγω ακριβώς και της σχέσης μου με τον ΠΑΟΚ, το θυμικό των ανθρώπων. Και δεν έχει σχέση με τους Ρουβίκωνες. Είναι άλλο πράγμα οι Ρουβίκωνες και τα πολιτικά κριτήρια με τα οποία κινούνται και άλλο το θυμικό του οπαδού από την αγάπη του για την ομάδα. Δεν είναι το ίδιο. Εμένα μου κάψανε το γραφείο πριν από πέντε χρόνια, εάν θυμάστε, και τότε, παρότι εδικαιούμην  να ζητήσω και αποζημίωση παραιτήθηκα απ΄το δικαίωμά μου αυτό και είπα τότε μέσα στη μήνυσή μου ότι δεν ζητώ καμία αποζημίωση. Είναι γενικά η φύση μου, του μετριοπαθούς πολιτικού. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και αυτό είναι το προφίλ μου και το πολιτικό και το κοινωνικό. Θέλω να υπάρχει ηρεμία. Και τότε είχε καταστραφεί το γραφείο μου. Κάηκε όλη μου η περιουσία. Δεν είχα βγει στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να εκμεταλλευτώ τη δημοσιότητα εκείνης της στιγμής.

Σε ερώτηση εάν τον ανησυχεί το σημερινό περιστατικό στο Αιγαίο, εάν υπάρχει περισσότερη πληροφόρηση και εάν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι είναι ένα περιστατικό το οποίο παρακολουθεί πάρα πολύ στενά η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργείων και όχι μόνο. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση που οι εξελίξεις τρέχουν θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκρατημένοι και να μην προβαίνουμε σε συμπεράσματα. Ας μείνουμε για την ώρα στην επίσημη ενημέρωση ή στην πληροφόρηση που υπάρχει από το αρμόδιο Υπουργείο. Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή την στιγμή. Η αίσθηση που έχω είναι αυτή. Ν΄αφήσουμε να τρέξουν οι εξελίξεις. Και επειδή σήμερα είναι η επέτειος των Ιμίων, να αποτίσουμε φόρο τιμής στα τρία παλληκάρια που χάθηκαν  Χρ. Καραθανάση, Εκ. Γιαλοψό και Παν. Βλαχάκο.

Για την τουρκική προκλητικότητα γενικότερα ο κ. Καλαφάτης τόνισε «Η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση οφείλει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για όλα τα σενάρια. Οφείλω να πω ότι στα ζητήματα τα εθνικά και ειδικά όσον αφορά στην προάσπιση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο σε όλο το πολικό φάσμα. Και αυτό οφείλω να το τονίσω».

Τέλος, σε ερώτηση εάν ζήτησε εξηγήσεις ως Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. από τον κ. Σαμαρά για την απουσία του απ΄την ψηφοφορία, και εάν το θέμα θεωρείται λήξαν ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: Δεν υπήρχε κάν θέμα για να θεωρηθεί λήξαν ή μη λήξαν. Δεν υπήρχε ποτέ θέμα Σαμαρά. Πρώτα απ΄όλα σε κανέναν δεν ζήτησα κομματική πειθαρχία. Από κανέναν Βουλευτή, πόσο μάλλον από πρώην Πρωθυπουργό. Και βεβαίως ποτέ δεν ζήτησα εξηγήσεις για τίποτα από τον κ. Σαμαρά. Υπήρξε επικοινωνία. Ετέθη το προσωπικό θέμα. Τον ευχαρίστησα και τελείωσε εκεί. Άρα, δεν υπήρξε ποτέ θέμα για να θεωρηθεί λήξαν. Είμαι κατηγορηματικός.