Ο Σταύρος Καλαφάτης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης  Προτάσεις για την περιοχή Ιπποκρατείου – Φαλήρου

«Αναβάθμιση της περιοχής με πεζοδρόμηση της οδού Μακεδονίας»

«Άμεση προώθηση της δημιουργίας παιδικού σταθμού στα Κυβέλεια.»

«Στήριξη στους μετρόπληκτους σημαίνει νόμιμη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.»

«Οι  γειτονιές του Φαλήρου και γύρω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι  δυο πυκνοδομημένες  περιοχές  χωρίς  επάρκεια σε κοινωνικές εξυπηρετήσεις. Η νέα δημοτική διοίκηση οφείλει να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάσες στην καθημερινότητα όλων των συμπολιτών.»

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος περιηγήθηκε πεζός στην περιοχή που γειτνιάζει με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, συζητώντας με κατοίκους και επαγγελματίες.

Αρκετοί περίοικοι, συζητώντας με τον υποψήφιο δήμαρχο, διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη  δημοτικού παιδικού σταθμού στην περιοχή του Φαλήρου. Ο Σταύρος Καλαφάτης  δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης για την ανέγερση παιδικού σταθμού στην πλατεία Κυβελείων.

Η πλειονότητα των κατοίκων γύρω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, επισήμανε τα έντονα προβλήματα καθαριότητας, κυκλοφορίας και στάθμευσης, που έχουν επιβαρυνθεί από τη μακρόχρονη   εγκατάσταση των εργοταξίων του ΜΕΤΡΟ.

Ο Σταύρος Καλαφάτης συμφώνησε για την ανάγκη οργάνωσης της πρόσβασης και στάθμευσης στην περιοχή, καθώς και της καθαριότητας, δεσμευόμενος, ως δήμαρχος να μεριμνήσει για την άμεση ανταπόκριση της δημοτικής αρχής.

Επισήμανε μάλιστα, τη αρνητική επίπτωση των μεγάλων καθυστερήσεων στην κατασκευή του μετρό, τόσο στην ποιότητα ζωής των περιοίκων, όσο –και κυρίως- στην οικονομική δραστηριότητα των λεγόμενων «μετρόπληκτων» επιχειρήσεων, πέριξ των εργοταξίων.

«Ουσιαστική στήριξη στους μετρόπληκτους, σημαίνει πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ικανό χρονικό διάστημα που θα τους επιτρέψει να ορθοποδήσουν», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης. «Όχι όμως με την προχειρότητα μιας δημοτικής αρχής που αγνοεί το νόμο εκθέτοντας το δημοτικό συμβούλιο σε άκυρες αποφάσεις, και τους μετρόπληκτους σε χειρότερες απογοητεύσεις. Αυτά τα έζησαν οι μετρόπληκτοι. Αυτό που χρειάζονται, είναι η σοβαρή διεκδίκηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τη λήψη απόφασης για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, χωρίς πισωγυρίσματα.»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» συζήτησε με τους πολίτες και την πρόταση για πεζοδρόμηση της οδού Μακεδονίας, με στόχο την ανάκτηση της εμπορικότητας της περιοχής. Οι περισσότεροι πολίτες ήταν θετικοί στην πρόταση. Ο Σταύρος Καλαφάτης δεσμεύθηκε ότι θα περιέχονται στο πρόγραμμά του, ώστε να μελετηθούν επισταμένα και να υλοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

«Μέσω των επαφών και των συζητήσεων στις γειτονιές μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα, να εντοπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης και να προωθήσουμε τις λύσεις που πρέπει να δοθούν από τη νέα δημοτική αρχή», κατέληξε. «Είναι καιρός να συζητήσουμε και να αξιολογηθούμε για τις προτάσεις μας, για όσα καλούμαστε να κάνουμε γι` αυτήν την πόλη, για όσα οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν για να βελτιώσουν τη ζωή τους».