”Όχι στις παρελάσεις εντυπώσεων – Ναι στον πόλεμο κατά της ομοφοβίας”

Με αφορμή το gay pride και τις σχετικές τοποθετήσεις του δημάρχου πρόσφατα, σε έντυπο, οφείλω να καυτηριάσω εντονότατα την αντιμετώπιση, από την πλευρά του, του ζητήματος της ομοφυλοφιλίας. Πέραν του γεγονότος ότι βλέπω πως το gay pride παραμένει μια από τις πρώτες προτεραιότητές του, αγνοώντας μια σειρά άλλων ζωτικών προβλημάτων, που θα έπρεπε πρώτιστα να τον απασχολούν, σε σχέση με τη συνολική στάση του δημάρχου, υπογραμμίζω:

  1. Ο Δήμαρχος με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα διχάζει, αντί να συνθέτει τις δυνάμεις της Θεσσαλονίκης.
  2. Χρησιμοποιεί το ζήτημα με στόχο να προκαλέσει προσοχή, μιντιακή προβολή – και στο τέλος αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς…
  3. Βάζει στο «στόχαστρο» μια ομάδα συνανθρώπων μας, μη δείχνοντας τον ανάλογο σεβασμό για την επιλογή τους.
  4. Δημιουργεί μια τεχνητή εικόνα, ότι δήθεν σπάει ταμπού οικοδομώντας μια «ανοιχτή πόλη». Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη, εδώ και δεκαετίες, για να μην πω αιώνες, διακρίνεται για τον κοσμοπολιτισμό της. Με φιλόξενο περιβάλλον, για νέες τάσεις, ευεπήφορο έδαφος για νέες ιδέες και για δημιουργία νέων ρευμάτων, σε πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Οι «Εντάξει» αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με την απαιτούμενη προσοχή, λεπτότητα και υπευθυνότητα. Σεβόμαστε απεριόριστα το δικαίωμα του καθενός να κάνει την επιλογή του όσον αφορά στον τρόπο της δικής τους ζωής. Αντί για παρελάσεις, ας χτίσουμε ένα μέτωπο κατά της ομοφοβίας με συγκροτημένο και υπεύθυνο τρόπο, όπως με την οργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου κατά της ομοφοβίας με επιστημονικού επιπέδου καλεσμένους από όλους τους κλάδους, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Κι αυτό ας γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Συνεδριακού Τουρισμού, που οφείλουμε να προωθήσουμε στην πόλη.

Μ’ αυτό το σκεπτικό λέμε:

Ναι, στον πόλεμο κατά της ομοφοβίας με υπεύθυνο, σωστό και επιστημονικό τρόπο.

Όχι στις παρελάσεις εντυπώσεων του Δημάρχου.