«Όσοι είστε απογοητευμένοι από τη διοίκηση Μπουτάρη, ΔΩΣΤΕ μου την ευκαιρία να σας ΔΙΚΑΙΩΣΩ.»

Άμεσα στους Θεσσαλονικείς, που αισθάνονται δυσαρεστημένοι από την αναποτελεσματικότητα της θητείας του Γιάννη Μπουτάρη, απευθύνθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Focus Radio 103,6 fm, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα.

«Πιστεύω, ότι στη ζωή όλα γίνονται. Έχω μάθει να παλεύω. Είχαμε ακόμα επτά ημέρες, διανύσαμε τις πέντε, για να κάνουμε πιο καθαρό το μήνυμά μας. Να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος για το πρόγραμμά μας. Τώρα υπάρχουν δύο επιλογές. Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Θεσσαλονικείς και ιδιαίτερα στα 2/3 των συμπολιτών μας που ήδη αποδοκίμασαν την απερχόμενη διοίκηση, καθώς και σε εκείνους που προτίμησαν την αποχή. Όσοι είστε απογοητευμένοι από τη διοίκηση Μπουτάρη, δώστε μου την ευκαιρία να σας δικαιώσω.»

Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει μια αυθεντική, εμπροσθοβαρή πορεία και να αξιοποιήσει στο μέλλον το brand name της» τόνισε μεταξύ άλλων. «Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, χρειάζεται έναν δήμαρχο, που θα ασχολείται, θα ενώνει τις δυνάμεις των αρμοδίων φορέων του τόπου. Να μπαίνει όπου υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και να λειτουργεί ως καταλύτης σύνθεσης με στόχο την παραγωγή αποτελέσματος. Παράδειγμα: Σε άλλες πόλεις γιατί κατάφεραν να συνεννοηθούν όλοι για ένα πρόγραμμα φορτοεκφορτώσεων στην αγορά, που να μην επιβαρύνει το κυκλοφοριακό;»

 

Ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε, για μια ακόμα φορά αποτυχία του σημερινού δημάρχου σε όλα τα βασικά θέματα της καθημερινότητας. «Η πόλη δεν είναι καθαρή. Ο δήμαρχος το παραδέχτηκε βαθμολογώντας χαμηλά τον εαυτό του σ` αυτόν τον τομέα. Που είναι το πρώτο καθήκον που έχει ένας δήμαρχος έναντι των πολιτών. Προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, προσπαθεί να μας πείσει πως η πόλη είναι καθαρή. Έτσι όμως, χάνουν την αξιοπιστία τους οι πολιτικοί. Διότι σκέφτεται ο πολίτης, δεν μπορείς κύριε, να μου λες πράγματα που δεν ισχύουν. Γιατί εγώ την ζω την πόλη. Την περπατάω. Και ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα.»

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM100) ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε, ότι η Θεσσαλονίκη βγήκε κερδισμένη από το πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια των προηγουμένων 2-3 μηνών, επισημαίνοντας ότι σ` αυτό συνέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Εξηγώντας δε, την δική του αντίληψη για μια φιλική πόλη, θύμισε: «Για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες, μπορεί να γίνει πιο φιλική η πόλη. Γίνεται. Γι`αυτό έχω προαναγγείλει το σχεδιασμό μας για διάθεση του 5% του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος, σε έργα προσβασιμότητας. Όπως φιλική μπορεί να γίνει για τις νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια. Να μπορεί μια νέα μητέρα να κυκλοφορήσει και, αν χρειαστεί, να βρει ειδικό χώρο σε κάποιο κοντινό δημοτικό κτίριο για να θηλάσει το παιδί της. Να ξέρουν οι νέοι γονείς, ότι θα μπορούν να βρουν κοντά στην παιδική χαρά, έναν χώρο υγιεινής για φροντίσουν τα παιδιά τους. Αν δεν ασχοληθεί μ` αυτά ένας δήμαρχος, τότε με τι;»