Παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων  του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη  του συνδυασμού «ΕΝΤΑΞΕΙ»

Η πόλη είναι οι άνθρωποι! Και η πόλη ήταν σήμερα στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, για να γνωρίσει τους πρώτους 65 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Εντάξει».

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο «Βελλίδειο» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, τους υποδέχτηκε και μίλησε για τα χαρακτηριστικά τους και τα κριτήρια επιλογής τους, αναφερόμενος στους «μικρούς ήρωες της καθημερινότητας» όπως τους ονομάζει ο ίδιος.

«Πόλη είναι οι άνθρωποι», είπε. «Και αυτή ήταν η δική μου σκέψη. Να λειτουργήσω ως καταλύτης, να συλλέξω τη δημιουργική διάθεση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, να γίνω ο καλός αγωγός, για να συναντηθούν αυτοί οι άνθρωποι, να συνθέσουν τις ιδέες, να αθροίσουν τις δυνάμεις τους και να πολλαπλασιάσουν την αποτελεσματικότητά τους.» Σκεφτείτε έναν γείτονά σας που εκτιμάτε, ως επιτυχημένο επαγγελματία, ως καταξιωμένο επιστήμονα, ή απλώς ως σκεπτόμενο συμπολίτη με ουσιαστικά προσόντα και τεκμηριωμένες απόψεις.

Αυτό ακριβώς είναι και το προφίλ των υποψηφίων που παρουσίασε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Κάποια γνωστά ονόματα δεν λείπουν, όμως, ακόμα και αυτοί οι υποψήφιοι κρίθηκαν και επιλέχθηκαν ως συμπολίτες, που βιώνουν την καθημερινότητα της πόλης, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.Και αυτό είναι το βασικό σκεπτικό της συγκρότησης του ψηφοδελτίου.

Πως εκείνοι που ζουν την καθημερινότητα, μπορούν να εργαστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων.Στόχος ήταν να επιλεγούν υποψήφιοι της διπλανής πόρτας, δραστήριοι και ικανοί. Συμπολίτες μας, που ενώ είχαν πολλά να προσφέρουν, απείχαν από τα κοινά, επειδή δεν εμπιστεύονταν αυτό που λέμε «πολιτικό σύστημα».

«Την πόλη την αλλάζουμε, μόνο όταν επιτυχημένοι πολίτες που μέχρι τώρα δίσταζαν, αποφασίζουν να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά», κατέληξε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα, που έγινε σήμερα, για μια Θεσσαλονίκη …εντάξει σε όλα.»