Προτάσεις για την περιοχή της Κάτω Τούμπας και του Αγίου Θεράποντα. «Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης.»

Τον προγραμματικό στόχο του για συνολική αναβάθμιση της περιοχής της Κάτω Τούμπας με συντονισμένες ήπιες παρεμβάσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εφικτά έργα αναπλάσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά την περιήγησή του στις γειτονιές της περιοχής του Αγίου Θεράποντα και την ανταλλαγή απόψεων με κατοίκους της περιοχής.

«Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε κάθε γειτονιά της πόλης ως σύνολο μεγάλων οικοδομικών τετραγώνων» τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης στις συζητήσεις του με τους πολίτες. «Εδώ, στην Κάτω Τούμπα, σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με τη δημιουργία ενός εσωτερικού δικτύου ήπιας κυκλοφορίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει μελετημένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μικρά έργα διευκόλυνσης της προσπέλασης, όπως οι ράμπες και η απομάκρυνση των εμποδίων, αλλά και αύξηση του πρασίνου κατά μήκος των οδών Βοσπόρου, Απόλλωνος, Αρτάκης και Αμφιπόλεως».

Οι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους συνομίλησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» επισήμαναν την ανάγκη να προωθηθούν οι διανοίξεις στην περιοχή, αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα του δημόσιου χώρου, θέματα με τα οποία συμφώνησε ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας ότι «στο πρόγραμμα εντάσσεται και η προώθηση παρεμβάσεων αναβάθμισης του πάρκου του Αγίου Θεράποντα», αφού το έργο ανάπλασης πεζοδρόμων πίσω από τον Ιερό Ναό, ήταν «θετικό, αλλά αποσπασματικό».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η περιοχή της Τούμπας και ιδιαίτερα του Αγίου Θεράποντα έχει μεγάλη σημασία για τους Θεσσαλονικείς, τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά: «Σε μία πόλη που ζει την ιστορία της, όπως η Θεσσαλονίκη, ο ποιοτικός δημόσιος χώρος είναι απαραίτητος τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Και αυτό δεν αφορά μόνο το κέντρο της πόλης, όπως λένε πολλοί μέχρι σήμερα. Αφορά κυρίως τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε παντού δημόσιο χώρο υψηλού επιπέδου.»

Και συμπλήρωσε: «Γι` αυτό συζητούμε με τους ανθρώπους της πόλης σε κάθε γειτονιά, ώστε όλοι μαζί να εντοπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης και να προωθήσουμε τις λύσεις που πρέπει να δοθούν από τη δημοτική αρχή. Η αναβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου χώρου μέσα από μεγάλες ή μικρές αστικές αναπλάσεις έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών. Ακόμη και με μικρές παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης …εντάξει σε όλα».-

VIDEO link εδώ