Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία

«Η Κυβέρνηση εδραιώνει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στην κοινωνία και στην οικονομική κοινότητα. Και βέβαια είναι έτοιμη να βελτιώσει ό,τι χρειασθεί στη μεγάλη ανηφόρα που έχουμε μπροστά μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, όσα κι αν χρειασθούν προκειμένου να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές οι περισσότερες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη.

«Στην παγκόσμια αυτή κρίση», συμπλήρωσε, «η Ελλάδα είχε και έχει στον οικονομικό τομέα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με ύφεση στο 0,9 υποτετραπλάσια δηλ. από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Ταυτόχρονα, η διεθνής επενδυτική κοινότητα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, γεγονός που φαίνεται και από τον δανεισμό 7,5 δις ευρώ τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια. Έχουμε μπροστά μας και το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης, τα 22 δις. Το μεγάλο και φιλόδοξο αυτό σχέδιο, το οποίο οφείλεται και στις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας από την Κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο ήταν η δέουσα, λελογισμένη αλλά παράλληλα με δυναμικό χαρακτήρα. Και εξήγησε: «Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στάθηκε κοντά στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους, απαγορεύοντας τις απολύσεις και καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους για όσες μέρες δεν θα εργαστούν. Το γεγονός ότι από την αρχή της θητείας αυτής της Κυβέρνησης ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης είχε εκτιναχθεί αποδεικνύει τον άνεμο αισιοδοξίας και οικονομικής ανάκαμψης» τόνισε ο κ. Καλαφάτης. ​