Σαφής αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό

«Υπάρχει μια σαφής αλλαγή πολιτικής στο ακανθώδες και πολυσύνθετο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο με συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν πρώτον την επίσπευση των αιτήσεων ασύλου, δεύτερον τις επιστροφές, τρίτον την καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Και τα στοιχεία αυτά, δεν υπήρχαν στην πολιτική που ακολουθούνταν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «…Από τις Έξι» της ΕΡΤ1 με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τροπολογία για τις ΜΚΟ που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι στόχο έχει τη διαφάνεια στη λειτουργία τους και τη δημιουργία ενός καθρέφτη των μελών, των υπαλλήλων και των συνεργατών τους, καθώς και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν. Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την απορία γιατί την ώρα που κατατίθετο η τροπολογία αυτή είχαμε στη Μόρια αναταραχές τέτοιας έντασης  που είχαμε να δούμε χρόνια Και εκτίμησε ότι η αλλαγή που γίνεται κάποιους ενοχλεί. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επανεκκίνηση των επιστροφών τονίζοντας ότι πρόκειται για γεγονός που  δείχνει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και υποστήριξε  εφαρμόζεται σχέδιο δράσης που θα φέρει απτά αποτελέσματα και ήδη φέρνει.

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό υποστήριξε ότι χαρακτηρίζεται από «έλλειμμα πολιτικής οξυδέρκειας και περίσσευμα πολιτικού θράσους». Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, έριξε λάδι στη φωτιά με πολιτικές που αποτυπώνονται στις φράσεις «οι μετανάστες λιάζονται», και «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», πολιτικές που έκαναν τη χώρα μας να λειτουργήσει σαν μαγνήτης. Και συμπλήρωσε «Δεν μπορεί να μιλάει για ανθρωπιά και αλληλεγγύη όταν έφτιαξε τη Μόρια, μια δεξαμενή ψυχών, που ταυτίστηκε με την ντροπή και είχε το πολιτικό ανάθεμα από όλους τους αρμόδιους οργανισμούς».