Στ. Καλαφάτης στο GrTimes: Σαν φακίρης του Μαξίμου παρουσιάζει το έγκλημα, ατού

Του Σταύρου Καλαφάτη,

βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

Είναι πάγια πρακτική του κ. Τσίπρα να καταγγέλλει άλλους για όσα ο ίδιος διαπράττει, να εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο, να παρουσιάζει εγκλήματα σαν μοναδικά επιτεύγματα. Απέδειξε τον κυνισμό του τα μεσάνυχτα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, με τη θλιβερή παράσταση στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, προσποιούμενος πως δεν ήξερε για τους νεκρούς. Επιβεβαίωσε την τακτική του εκτοξεύοντας ύβρεις εναντίον όσων αντιτασσόμαστε στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ξεπέρασε κάθε ακραίο προηγούμενο, εμφανίζοντας -στην τελευταία συνέντευξή του- σαν ατού του την οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν έμαθε ακόμη ποια ήταν η κατάσταση όταν αναλάμβανε την ευθύνη της διακυβέρνησης, πως ξέχασε τι έκανε στα τέσσερα χρόνια και πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι σήμερα η πραγματικότητα. Δεν έμαθε ακόμα πως, όταν συγκροτούσε την κυβέρνησή του, η χώρα είχε ήδη πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, η οικονομία είχε καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η έξοδος από τα μνημόνια δεν απαιτούσε παρά μόνο  η λήψη μέτρων ενός δις. Η χώρα είχε ήδη σταθεί στα πόδια της και είχε αρχίσει να περπατά.

Ο κ. Τσίπρας προσποιείται, προπάντων, πως δεν θυμάται τι έκανε στα τέσσερα χρόνια. Ούτε τα σχέδια εξόδου από την Ευρωζώνη, την αναζήτηση συναλλαγματικών αποθεμάτων για τη στήριξη νέας δραχμής, τις ετοιμασίες για παρέμβαση του στρατού. Ούτε το δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα στην άκρη του γκρεμού, το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls. Ούτε πως οι χειρισμοί του εκείνοι κόστισαν πάνω από 100 δις, καθώς χάθηκαν το 45% της αξίας του χρηματιστήριου, 40 δις από την κατάρρευση των τραπεζών, 26 δις από την επιστροφή στην ύφεση. Ούτε πως επέβαλε επιπλέον μέτρα 10 δις ευρώ, 30 νέους φόρους και 27 περικοπές συντάξεων, ενώ έκοψε βασικά κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα πολυτικνικά επιδόματα.

Ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η κατάσταση σήμερα. Ότι η οικονομία μας βρίσκεται σε αυστηρή εποπτεία και η δημόσια περιουσία υποθηκευμένη για ένα αιώνα. Ότι τέλειωσε το πρόγραμμα δανειακής στήριξης, αλλά η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Ότι υφίστανται ακόμη οι κεφαλαιακοί περιορισμοί.  Ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν ατροφικοί. Ότι έχουν γίνει πέντε εκατομμύρια κατασχέσεις, ενώ 4,5 εκτ. Έλληνες χρωστούν στην εφορία. Ότι το κράτος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες 2,6 δις ευρώ.

Προφανώς, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν το μάγο που κάλεσε στο Μαξίμου. Παρουσιάζει το μαύρο σαν άσπρο και το έγκλημα σαν ατού.

 

Σαν φακίρης του Μαξίμου παρουσιάζει το έγκλημα, ατού