Στ. Καλαφάτης: Δεν θα ανεχθούμε εισβολή και απόπειρα υφαρπαγής ελληνικής υφαλοκρηπίδας

«Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, είναι πρόκληση, όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες, αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον Χριστιανικό, το Δυτικό, τον Πολιτισμένο κόσμο. Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη του θράσους του Τούρκου Προέδρου και οφείλει να το συνειδητοποιήσει η Ευρώπη, πριν συμβούν γεγονότα που μπορεί να τη συνταράξουν. Δεν άργησε, άλλωστε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι «διέβη τον Ρουβίκωνα» και έγινε ταραξίας σε βάρος ολόκληρης της γειτονιάς μας.», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην Karfitsa και στον Γιώργο Νεοχωρίτη.

Και προσθέτει: «Απέναντι λοιπόν στις νέες επιθετικές κινήσεις οι Έλληνες απαντούμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση. Ο Πρωθυπουργός υπήρξε ξεκάθαρος και έδειξε ότι τολμά να παίρνει τις αποφάσεις που απαιτούν οι καιροί και υπαγορεύουν τα συμφέροντα του Έθνους. Για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε νέα τετελεσμένα. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε εισβολή και απόπειρα υφαρπαγής ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει πως «ο λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη. Και ο λόγος αυτός δεν μπορεί να αργεί». Ενώ σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στις βαλκανικές χώρες υπενθυμίζει ότι «έχουν ήδη ληφθεί αυστηρά μέτρα ελέγχου τόσο για τους επισκέπτες μας από το φυλάκιο του Προμαχώνα, όσο και για τους Έλληνες υπογραμμίζοντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να μην ξεχνούμε πως ο ιός είναι ακόμη εδώ και καραδοκεί σε κάθε συγχρωτισμό, σε κάθε παράβαση των κανόνων υγιεινής».

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπενθυμίζει την ιστορικής σημασίας απόφαση της Ε.Ε. που εγγυάται ότι οι οικονομικές παρενέργειες του κορονοϊού θα ξεπεραστούν γρήγορα και μια νέα περίοδος ανάκαμψης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας θα είναι σύντομα απτή πραγματικότητα.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

 

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί συνιστά πρόκληση τεραστίου μεγέθους. Πως πρέπει να απαντήσουμε; Αλλά και γενικότερα στις προκλήσεις και απειλές των Τούρκων;

Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, είναι πρόκληση, όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες, αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον Χριστιανικό, το Δυτικό, τον Πολιτισμένο κόσμο. Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη του θράσους του Τούρκου Προέδρου και οφείλει να το συνειδητοποιήσει η Ευρώπη, πριν συμβούν γεγονότα που μπορεί να τη συνταράξουν. Δεν άργησε, άλλωστε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι «διέβη τον Ρουβίκωνα» και έγινε ταραξίας σε βάρος ολόκληρης της γειτονιάς μας. Απέναντι λοιπόν στις νέες επιθετικές κινήσεις οι Έλληνες απαντούμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση. Ο Πρωθυπουργός υπήρξε ξεκάθαρος και έδειξε ότι τολμά να παίρνει τις αποφάσεις που απαιτούν οι καιροί και υπαγορεύουν τα συμφέροντα του Έθνους. Για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε νέα τετελεσμένα. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε εισβολή και απόπειρα υφαρπαγής ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Σας ανησυχεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα Βαλκάνια και η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας;

 

Η Κυβέρνηση, οι αρμόδιες Αρχές και η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρακολουθούν συστηματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις χώρες από τις οποίες έχουμε επισκέπτες, Μπροστά στην έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται στις βαλκανικές χώρες, έχουν ήδη ληφθεί αυστηρά μέτρα ελέγχου τόσο για τους επισκέπτες μας από το φυλάκιο του Προμαχώνα, όσο και για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους εργάτες γης που πηγαινοέρχονταν από άλλες πύλες. Εκείνο που χρειάζεται είναι να μην ξεχνούμε πως ο ιός είναι ακόμη εδώ και καραδοκεί σε κάθε συγχρωτισμό, σε κάθε παράβαση των κανόνων υγιεινής. Μην του κάνουμε τη χάρη.

 

Τα νούμερα δείχνουν πως ο τουρισμός δεν πάει καλά. Έχουμε ως χώρα τις αντοχές να ξεπεράσουμε μια μεγάλη υστέρηση εσόδων και να στηριχθεί και ο κλάδος;

 

Ο τουρισμός υφίσταται ήδη ισχυρό πλήγμα, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, τα δημόσια έσοδα πέφτουν και οι δαπάνες αυξάνονται. Αναπόφευκτα, λοιπόν, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, καθώς η ύφεση στην Ευρώπη και βεβαίως στη χώρα μας θα είναι βαθειά. Έχουμε όμως την ιστορικής σημασίας απόφαση της Ε.Ε. που εγγυάται ότι οι οικονομικές παρενέργειες του κορονοϊού θα ξεπεραστούν γρήγορα και μια νέα περίοδος ανάκαμψης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας θα είναι σύντομα απτή πραγματικότητα. Η Ελλάδα –όπως απέδειξε με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής- έπαψε να είναι το πρόβλημα της Ευρώπης και έγινε μέρος της λύσης των προβλημάτων της Ευρώπης. Όσοι μικρόψυχα επιχειρούν να αμφισβητήσουν την εθνική επιτυχία θα αμφισβητηθούν από τις προοπτικές που σύντομα θα διακρίνουν ξεκάθαρα όλοι οι Έλληνες.

 

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, πιστεύετε πως υπάρχει πολιτική εμπλοκή; Πρέπει να οδηγηθεί το θέμα στη δικαιοσύνη;

 

Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να ξεχάσει τις δραματικές εικόνες της μέρας εκείνης. Και κανένας δεν μπορεί να συγχωρέσει τον κυνισμό και την αναλγησία μιας κυβέρνησης που έστηνε θεατρική παράσταση, καλύπτοντας τις στάχτες και τις απανθρακωμένες σορούς με ένα παραβάν προσποιητής άγνοιας. Ενώ το ΕΚΑΒ είχε ήδη παραλάβει τις πρώτες απανθρακωμένες σορούς, ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του έστηναν μια κακο-σκηνοθετημένη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και καμώνονταν πως ήταν τόσο άσχετοι που δεν ήξεραν τίποτε. Σε ό,τι αφορά τα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, ο λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη. Και ο λόγος αυτός δεν μπορεί να αργεί. Τα όσα ακούγονται για απειλές και εκβιασμούς με στόχο τη συγκάλυψη των ευθυνών είναι ανατριχιαστικά και δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα.

 

Ως Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που έχετε ρίξει το βάρος;   

 

Στόχος είναι να λειτουργεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ως μοχλός αμφίδρομης επικοινωνίας της Κυβέρνησης με την κοινωνία, να μετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των νομοσχεδίων, να συμβάλλει στην υλοποίηση και τη στήριξη του έργου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης. Πάντα με το ήθος και τις αρχές που κουβαλά από την ίδρυσή της, η Παράταξη μας. ​