Στ. Καλαφάτης: Έντονες ανησυχίες για την πορεία της χώρας

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα, στο Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, εκφράζει ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.  με συνέντευξη στη «Βραδυνή της Κυριακής» και ζητά «εκλογές πριν κυρωθεί η Συμφωνία και μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, πριν χάσουμε το διαπραγματευτικό όπλο που μας έδωσε η απόφαση του Βουκουρεστίου». Αναφέρει σχετικά: «Κάθε μέρα που περνά οι Σκοπιανοί τσιμεντώνουν τα κεκτημένα που τους πρόσφεραν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος με το τέρας της Λίμνης των Πρεσπών. Ενώ ξεκίνησαν τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, διατηρούν αναλλοίωτο το άρθρο 36 που μιλά για «μακεδονικό λαό» και συντηρούν τον αλυτρωτισμό. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί αδρανής και άβουλη τις μεθοδεύσεις τους και κάνουν ακόμη προβληματική την επαίσχυντη αυτή συμφωνία». Αναφερόμενος ταυτόχρονα στις απειλές Τσαβούσογλου, αφού επισημαίνει ότι «επόμενος στόχος της Τουρκίας είναι τα ενεργειακά κοιτάσματα από την Κύπρο ως το Καστελόριζο και την Κρήτη», τονίζει ότι η Άγκυρα «έχει ήδη δρομολογήσει σχέδια τετελεσμένων και δεν αποκλείεται να επιδιώξει νέα κρίση». Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί «αρνείται κάθε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής» και δηλώνει πως «η στάση αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες μας».

Τι εννοεί ο κ. Τσίπρας μιλώντας για «θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά;  

Αναφερόμενος στις μεθοδεύσεις Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση τονίζει ότι «προσπαθεί να απλώσει λίγο ροζ πάνω από τη μαύρη πολιτική που ακλούθησε για τέσσερα χρόνια», εκφράζει έντονη αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 3 και εξηγεί: «Ανακοινώνοντας στην Κ.Ο. του κόμματός του τη δρομολόγηση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Τσίπρας τόνιζε κατά λέξη: ‘’Έχει έρθει ο καιρός να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά’’. Δεν αναφερόταν στη θρησκευτική ελευθερία, η οποία κατοχυρώνετα με το άρθρο 13. Ανακοίνωνε την επιβολή συνταγματικής δέσμευσης του κράτους για θρησκευτική ουδετερότητα και ομολογούσε ότι η δέσμευση αυτή θα επιφέρει -όπως έλεγε- κανονιστικές και πρακτικές συνέπειες. Και ρωτώ: Ποιες θα είναι οι συνέπειες που προεξοφλεί ο κ. Τσίπρας;».

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το Θεό του

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για την Εκκλησία, αφού υπενθυμίζει τη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου πως «δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας», προσθέτει πως «η απόπειρα του κ. Τσίπρα αποδεικνύει πως δεν έχει το Θεό του και κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να τον εμπιστεύεται». Υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προέβλεψε ρητά τη μισθοδοσία των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό και εξασφάλισε πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους», καταγγέλλει ότι «ο κ. Τσίπρας βαφτίζει τους ιερείς ‘’ιδιωτικούς υπαλλήλους’’ για να ισχυριστεί ότι ανοίγουν τάχα 10 χιλ. θέσεις δημοσίων υπαλλήλων» και προσθέτει: «Δεν απαντά στις ανησυχίες των κληρικών, που τόσο ανεύθυνα αναστατώνει. Περιφρονεί τόσο το έργο που επιτελούν, όσο και την τεράστια προσφορά τους στα χρόνια της κρίσης. Και αυτό δεν είναι αυταπάτη, είναι απόπειρα πολιτικής απάτης».

Δρομολόγησαν την πιο άγρια προεκλογική περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας

Υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει δρομολογήσει την πιο άγρια προεκλογική περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας, προσπαθεί να συρθεί στο χρόνο βλέποντας και κάνοντας, αλλά δεν πιστεύει όσα δηλώνει και οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή». Επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι «απολύσειςδημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να γίνουν» και τονίζει: «Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας αντιγράφει το αλήστου μνήμης πασοκικό «λεφτά υπάρχουν» και προσπαθεί να εξαπατήσει… Επιχειρεί, ταυτόχρονα, να υπονομεύσει τις δυνατότητες της επόμενης κυβέρνησης, ναρκοθετώντας το δρόμο της χώρας. Και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα σκανδαλολογίας, να συκοφαντήσει, να φανατίσει, να πολώσει, να διχάσει. Δεν θα τα καταφέρει, όμως, γατί ο κόσμος τους είδε πια, τους έμαθε και τους ξέρει. Και βέβαια δεν πρόκειται να παίξουμε στο ταμπλό της απάτης και του διχασμού, που επέλεξαν…Ακολουθούμε τη ρήση του Διονυσίου Σολωμού «εθνικό το αληθές» και πιστεύουμε πως ο λαϊκισμός, που χρόνια τώρα λειτουργεί σαν το σαράκι που τρώει τα ρούχα μας, θα υποστεί συντριπτική ήττα».