Στ. Καλαφάτης: «Εθνική η προσφορά των μεγάλων Ευεργετών στην πρόοδο του Έθνους»

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων για το Νέο Έτος

«Επειδή η ιστορία έχει καταγράψει τους ορεσίβιους βλαχόφωνους Έλληνες  ως «πρώτους στ’ άρματα και στα γράμματα / στα γρόσια και στα τάματα…», θα ήθελα να ευχηθώ το 2023 να’ ναι η χρονιά που θα γίνουν περισσότεροι αυτοί που θέλουν να αναπτύξουν το μυαλό τους, το πνεύμα τους και την ψυχή τους για το καλό της κοινωνίας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων για το Νέο Έτος, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Και πρόσθεσε: «Οι μεγάλοι ευεργέτες  ο Αβέρωφ, ο Ζάππας, η οικογένεια Τοσίτσα, ο Σίνας, ο Αρσάκης και τόσοι άλλοι που αποτέλεσαν παραδείγματα ήθους και αρετής, πατριώτες που διέθεσαν περιουσίες για την ανασυγκρότηση της χώρας και την πρόοδο του Έθνους, μας δείχνουν- εδώ και πολλά χρόνια- το δρόμο. Είχαν πείσμα, είχαν θέληση, είχαν εργατικότητα, δυναμισμό, μεταλαμπάδευσαν το πάθος τους για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας σε όλους τους τομείς. Άφησαν παρακαταθήκη την εθνική προσφορά και ισχυρό το αποτύπωμά τους στο χρόνο και στο χώρο, στα γρόσια (στην οικονομία δηλαδή) και στα γράμματα (στην παιδεία)».

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, «Το 2022 ήταν για όλους μας ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος, το οποίο σφραγίστηκε από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και το πληθωριστικό σοκ το οποίο προκάλεσε η απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όμως η χώρα μας κατάφερε την χρονιά που πέρασε να σταθεί όρθια. Mπορέσαμε να στηρίξουμε τα κοινωνικά στρώματα που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια σ‘αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο τόπος μας έχει αφήσει σήμερα πίσω τον κατήφορο των μνημονίων και ακολουθεί μια νέα τροχιά προόδου που καλύπτει γρήγορα το χαμένο έδαφος από την Ευρώπη». «Τα όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία, σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αποτέλεσαν θετική έκπληξη ολόκληρης της Ευρώπης. Οι προβλέψεις, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης που θα κερδηθεί θα είναι οι καλύτεροι μισθοί, οι πολιτικές για προσιτή στέγη, ιδίως για τη νέα γενιά και ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας με αξιοπρεπή φροντίδα για όλους».