Στ. Καλαφάτης: Φοβική και αμήχανη η Αξιωματική Αντιπολίτευση

«Αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η αντιμετώπιση με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων εκατό χρόνων η οποία έχει πλήξει όλον τον πλανήτη. Αυτή είναι η πρώτη στόχευση και αγωνία. Μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Να σωθούν ανθρώπινες ζωές και βεβαίως να περιοριστεί  η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο ACTION24 και στην εκπομπή «Χ2» με τον Γιάννη Πολίτη.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας επισήμανε ότι «Η Θεσσαλονίκη βιώνει πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τώρα και αυτό γίνεται από τις Αρχές και κυρίως από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, πραγματικά με ηρωικό τρόπο, είναι να μπορέσουμε να περιορίσουμε το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα. Βεβαίως, από τη στιγμή που έστω και ένας συμπολίτης μας έχει χάσει τη ζωή του από τον κορονοϊό, αυτό μας θλίβει και μας στενοχωρεί», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης και υπογράμμισε: «Να συνειδητοποιήσουμε ότι σ΄αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πολιτικό σύστημα, εκπρόσωποι της κοινής γνώμης και βεβαίως οι λειτουργοί του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού διότι έχουμε να κάνουμε πραγματικά μ΄έναν πόλεμο με έναν αόρατο και πολύ ύπουλο εχθρό. Με εγκράτεια, αυτοσυγκράτηση αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχουν τεθεί σ΄εφαρμογή, θεωρώ ότι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με την ποιοτική διακυβέρνηση της χώρας από πλευράς του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της Κ.Ο. της Ν.Δ., όπως διαπιστώσαμε και στην πρόσφατη πεντάωρη συζήτηση στη Βουλή,  έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Διότι, σε στιγμές κρίσης και πραγματικού πολέμου δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση, κρίνεται το πολιτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εδώ βλέπουμε μια φοβική και αμήχανη Αξιωματική Αντιπολίτευση σε διπολική διαταραχή η οποία καραδοκεί σε ενδεχόμενα λάθη» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης και εξήγησε: «Για παράδειγμα δεν άκουσα τον κ. Τσίπρα να προτείνει πριν από είκοσι μέρες απόλυτο lockdown στη Θεσσαλονίκη. Το είπαν κατόπιν εορτής ως μετά Χριστόν προφήτες. Σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης έχουμε μια ανήμπορη και ανοικονόμητη Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία είναι αμήχανη και αδρανής. Εμείς θέλουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση και σ΄αυτή τη φάση δεν την έχουμε».