Στ. Καλαφάτης: «Η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ καταλύτης για την ανάπτυξη της πόλης μας, της Μακεδονίας και της Θράκης»

Στη ΔΕΘ της επόμενης μέρας και στην τελική ευθεία του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της, ένα από τα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται υπό την εποπτεία του τομέα Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:   

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και δεν  γυρίζει πίσω. Κι ούτε βέβαια μπορεί να ξεστρατίσει από πετροβολιές μεμψιμοιρούντων. Το σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ είναι οραματικό και διορατικό. Αποδίδει στη Θεσσαλονίκη ένα νέο, σύγχρονο και εντυπωσιακό, Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, με χώρους που θα ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες εκθετών και επισκεπτών, κατοίκων και τουριστών. Που θα φιλοξενεί, όχι μόνο τη ΔΕΘ, αλλά και μια σειρά συναφείς δραστηριότητες και θα τις πηγαίνει πιο μπροστά και πιο πάνω. Που θα δώσει στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να αποτελέσει εκθεσιακό κόμβο για την Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την ανάπτυξη της πόλης μας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Και επιπλέον να προσφέρει στην ποιότητα ζωής και την εικόνα της πόλης μας. Με τη δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου πρασίνου, κατάλληλου για αναψυχή και υπαίθριες πολιτιστικές χρήσεις. Ενός πνεύμονα πρασίνου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας.

Η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ -ένα από τα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται υπό την εποπτεία του τομέα Μακεδονίας και Θράκης- τρέχει πια στην τελική ευθεία. Και τα αποτελέσματα του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού δεν επιτρέπουν αμφιβολίες. Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο, αλλά και περισσότερο πράσινο. Αυτό απαιτούν οι ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της, αυτό χρειάζεται για να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος, αυτή είναι η βούληση και η απόφαση της Κυβέρνησης.

Πορευόμαστε για τη ΔΕΘ της επόμενης ημέρας. Για ένα νέο, σύγχρονο, συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Για τη Θεσσαλονίκη εκθεσιακό κόμβο της ευρύτερης γειτονιάς μας. Εστία για μια σειρά από κλαδικές εκθέσεις με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον  κάποιες από τις οποίες έχουν πάρει το δρόμο τους και, χρόνο με το χρόνο, γίνονται όλο και πιο δυνατές. Και κάποιες, όπως η έκθεση Beyond, η οποία αφορά τις νέες τεχνολογίες, που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον του θεσμού.

Το αύριο είναι τώρα. Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, που εποπτεύει τη ΔΕΘ, στηρίζει την πορεία της προς την νέα εποχή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε άλλο τον χρόνο. Η Θεσσαλονίκη θέλει αποτελέσματα. Θέλει έργα. Κι αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούμε. Με όραμα και ρεαλισμό.