Στ. Καλαφάτης: «Η ΧΑΝΘ εδώ και 100 χρόνια δίνει τον παλμό και μεταδίδει το πνεύμα του αθλητισμού, του εθελοντισμού, της κοινωνικής συνεισφοράς»

«Η ΧΑΝΘ εδώ και εκατό χρόνια δίνει τον παλμό και μεταδίδει το πνεύμα του αθλητισμού, του εθελοντισμού, της κοινωνικής συνεισφοράς», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ).

Και πρόσθεσε: «Ως Υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης είμαστε κοντά και στηρίζουμε. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πνεύμα της ΧΑΝΘ, του αλτρουισμού και του ήθους, με το οποίο σφυρηλατήθηκαν χιλιάδες νέοι, θα συνεχίζει να σφυρηλατεί τη νεολαία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας».

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε επίσης ότι «Η κοινωνική δράση και προσφορά της ΧΑΝΘ στη νεολαία ολόκληρης της Μακεδονίας είναι ανεκτίμητη. Η δε συνεισφορά της και η μακρά παράδοσή της στο μπάσκετ πολύτιμη και αξεπέραστη. Η ΧΑΝΘ συνεισέφερε, όμως, πάνω από όλα, στη διάπλαση αθλητικού ήθους. Στην προσήλωση στα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του Ευ Αγωνίζεσθαι για τους νέους αθλητές και αθλήτριες. Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε και αποτελεί φυτώριο νέων ταλέντων και νέων αθλητικών διακρίσεων. Ένα πραγματικό Σχολείο Αθλητισμού»

.