Στ. Καλαφάτης: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει με πράξεις ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της»

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει με πράξεις ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Σήμερα, με τον Υπουργό τον κ. Πέτσα, ανακοινώνουμε την ενίσχυση του Δήμου με 12 εκατομμύρια ευρώ ακριβώς για τις απαλλοτριώσεις που αφορούν τη διάνοιξη της οδού Ψελλού», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του κατά την επίσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης που πρόκειται ν΄απαλλοτριωθεί ώστε να γίνει η διάνοιξη της οδού Ψελλού και συγχρόνως να διαμορφωθεί ένας πολυτροπικός σταθμός μετεπιβίβασης και πνεύμονας πρασίνου στην περιοχή του σταθμού Μετρό «Νέα Ελβετία».

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης «Είναι ένα σημαντικό έργο για τρεις λόγους: Πρώτον γιατί αφορά έναν κομβικό, τον πιο κομβικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης. Δεύτερον γιατί εδώ πέρα υπάρχει σταθμός μετεπιβίβασης, πράγμα που θα αποσυμφορήσει ολόκληρη την κυκλοφορία της πόλης. Και τρίτον, βεβαίως, γιατί αφορά τον πυρήνα μιας ευρύτερης ανάπλασης εδώ στην περιοχή που θα είναι μια πραγματική ανάσα και μια πρωτοπορία, θα έλεγα, για όλη τη Θεσσαλονίκη. Αν σκεφθεί κανείς ότι την προηγούμενη εβδομάδα έχουν εγκριθεί άλλα 30 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για βελτιώσεις στον δημόσιο χώρο πάλι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα δει κανείς ότι πραγματικά γίνονται πολλά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη είναι στην προμετωπίδα της ανάπτυξης της χώρας και της Βόρειας Ελλάδας και μαζί με άλλες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα από την Κυβέρνηση, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει στο μέλλον που έρχεται», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.