Στ. Καλαφάτης: Με μάσκα η Τουρκία δεν αλλάζει την πραγματικότητα

«Η Τουρκία αφενός  συνεχίζει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά και αφετέρου μιλά γενικά και αόριστα για πρόθεση διαλόγου με την Ελλάδα. Προφανώς ταλανίζεται από το άγχος των κυρώσεων ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου. Τα ίδια άλλωστε έκανε και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Όμως με λόγια της τελευταίας στιγμής  δεν πείθει. Της δόθηκε η δυνατότητα και το περιθώριο χρόνου να επιλέξει ποιο δρόμο θ΄ ακολουθήσει. Δεν αξιοποίησε την προσφορά της Ευρώπης και δεν ανταποκρίθηκε και στην πρόσκληση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Τώρα καμιά μάσκα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν καλής θέλησης της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο σαν προσχηματική», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΓΝΑΤΙΑ Τηλεόρασης με τον Λάζαρο Λαζάρου.

Σχολιάζοντας την υπερψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρότασης για κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω της συμπεριφοράς της στην Ανατολική Μεσόγειο ο κ. Καλαφάτης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της επισημαίνοντας ότι  «καταγράφεται στα πολύ θετικά καθώς έγινε δεκτή με συντριπτική πλειοψηφία και πιστώνεται στον κ. Μεϊμαράκη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον κ. Βέμπερ. Σίγουρα έχει το δικό της ειδικό βάρος. Ας σκεφτούμε μόνο πόσο πιο επιθετική θα ήταν η στάση της Τουρκίας εάν είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα».

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων με θρησκευτική ευλάβεια. Τόνισε  ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό από την πλευρά της Κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσουμε ν΄αντιμετωπίσουμε την πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία μας και αναφέρθηκε στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για συμμετοχή σε καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων εκατό χρόνων η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι καθαρό ότι βρίσκεται σε αμηχανία όταν οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους είτε όσον αφορά στον διπλασιασμό των ΜΕΘ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε σχέση με την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ είτε τις 7.000 προσλήψεις νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού». Επισήμανε, ταυτόχρονα, την αναξιοπιστία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πριν λίγο καιρό ζητούσε 4.000 προσλήψεις και όταν η Κυβέρνηση έκανε ήδη  7.000, άρχισε να ζητάει 15.000».