Συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης
«Ανατοποθετούμε τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη της περιοχής. Με 30+ έργα, το 2030 η Θεσσαλονίκη θα είναι μια σύγχρονη λειτουργική, εξωστρεφής όλη, πραγματικός πόλος ανάπτυξης, με κυρίαρχο ρόλο στη Ν.Α. Ευρώπη. Ειδικά στον τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας προχωρούμε σύνολο δράσεων για την ισόρροπη ανάπτυξή της τόσο στα ανατολικά, όσο και στα δυτικά, εκεί όπου βρίσκεται η Βιομηχανική Περιοχή:
– Με τη Μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Καλοχωρίου,
– Με το Εμπορευματικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας Εθνικής Εμβέλειας στο Στρατόπεδο Γκόνου,
– Με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της CISCO και
– Με τα Σχέδια Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας που αφορούν στη Βιομηχανία, τη μεταποίηση και τα logistics.
– Με μια σειρά έργων υποδομής, όπως το citytrain, το Flyover, η διασύνδεση του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ και το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Η Ελλάδα αλλάζει και η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη αλλάζουν γρηγορότερα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΙΠΕΘ) σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς Συνδέσμου, ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Πολυζωίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μωραιτίδης, ο Γραμματέας κ. Στράτος Σαράντου και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μαρία Μαραντίνη, Πρόδρομος Τανταλίδης, Φώτης Γκότσικας.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διασύνδεση εργασίας με την εκπαίδευση, τη δημιουργία διαμετακομιστικού χώρου και σύνδεση με ΟΛΘ, την εγκατάσταση συστημάτων αυτό-παραγωγής ενέργειας ΝΕΤ METERING, την συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων στις Βαλκανικές χώρες, την αναβάθμιση του δικτύου επικοινωνιών στη ΒΙΠΕΘ και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΘ κ. Αναστάσιος Πολυζωίδης: «Η Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη της χώρας και των Βαλκανίων συνεισφέρει σε πολύ σημαντικό βαθμό στο ΑΕΠ της χώρας και πρέπει να έχει σε κάθε επίπεδο την αντιμετώπιση που της αρμόζει. Η συνεργασία με όλους τους φορείς και πρωτίστως με το ΥΜΑΘ είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Οι προτάσεις υπάρχουν και πρέπει να γίνει από όλους μας η προσπάθεια να φτάσουμε στην υλοποίησή τους. Σε αυτόν τον άξονα κινούμαστε και θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις και τις επαφές για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την βελτίωση των συνθηκών που διέπουν την λειτουργία των επιχειρήσεων. Γιατί όταν οι παραγωγικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται και παράγουν ολοένα και περισσότερο, κερδίζουν όλοι, κερδίζουν οι εργαζόμενοι, κερδίζει η χώρα».