Στ. Καλαφάτης στο 3ο Thessaloniki Helexpo Forum: “Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει στην πράξη πως ό,τι δεσμευτήκαμε υλοποιείται, ό,τι είπαμε, γίνεται”
“Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει στην πράξη πως ό,τι δεσμευτήκαμε υλοποιείται, ό,τι είπαμε, γίνεται. Ο στόχος είναι κοινός: Να είναι η Θεσσαλονίκη του 2030 μια σύγχρονη πόλη, με κυρίαρχο ρόλο στην Ν.Α. Ευρώπη. Λειτουργική, εξωστρεφής και δυναμικά αναπτυσσόμενη. Να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της. Να δώσει στους ανθρώπους της νέες υπηρεσίες, νέες δυνατότητες, νέες ευκαιρίες. Να πετύχει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την έκτασή της, να επανατοποθετηθεί στο χάρτη του μέλλοντος”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο του 3ου  Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα: “Προκαλώντας το μέλλον της πόλης”.
“Έχουμε αποδείξει εκ του αποτελέσματος πως ό,τι λέμε το κάνουμε. Γενικότερα στην πολιτική μας ως Κυβέρνηση έχουμε διαχειριστεί κρίσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Στηρίξαμε τους συμπολίτες μας στην κρίση την υγειονομική. Το κάναμε. 43 δις ευρώ διοχετεύτηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια. Στην ενεργειακή κρίση που ακολούθησε, είπαμε ότι δεν θ΄ αφήσουμε κανέναν πίσω. Έχουμε επενδύσει ήδη 8,5 δις ευρώ. Έχουμε ουσιαστικά κάνει την καλύτερη διαχείριση ανάμεσα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τις δύο κρίσεις. Και παράλληλα έχουμε κάνει θεαματικές προόδους σε όλους τους δείκτες της οικονομίας και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς. Γι΄αυτό και όταν μιλάμε για 30+ έργα στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες είναι σίγουροι πως, αυτά που λέμε, θα τα κάνουμε πράξη”, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.