Στ. Καλαφάτης: «Τιμούμε τον άνθρωπο που έδωσε τη δυνατότητα να προμηθευτεί η Ε.Ε. το εμβόλιο για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς»

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης προς τιμήν του δρ. Άλμπερτ Μπουρλά

Στ. Καλαφάτης: «Τιμούμε τον άνθρωπο που έδωσε τη δυνατότητα να προμηθευτεί η Ε.Ε. το εμβόλιο για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς»

«Τιμούμε τον άνθρωπο που αγκάλιασε την επιστημονική κοινότητα στον αγώνα για μια έγκαιρη και αποτελεσματική ασπίδα προστασίας απέναντι στη φονική πανδημία του κορονοϊού. Και ηγήθηκε των προσπαθειών για την παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων, που έσωσαν εκατομμύρια ζωές. Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη δυνατότητα να προμηθευτεί το εμβόλιο και να το διαθέσει σε όλες τις χώρες, σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, πλούσιων και φτωχών, μικρών και μεγάλων κρατών», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης προς τιμήν του δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

“Τιμούμε σήμερα τον Πρόεδρο και  διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, δόκτορα Άλμπερτ Μπουρλά, τον οποίο ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ ανακηρύσσει σε επίτιμο πρόεδρό του. Η απόφαση αυτή και η αποδοχή της συνιστά αμφίπλευρη αναγνώριση άρρηκτης σχέσης και περηφάνιας για την ύπαρξή της. Και είμαστε εδώ για να την προσυπογράψουμε.

Τιμούμε τον άνθρωπο που αγκάλιασε την επιστημονική κοινότητα στον αγώνα για μια έγκαιρη και αποτελεσματική ασπίδα προστασίας απέναντι στη φονική πανδημία του κορονοϊού. Και ηγήθηκε των προσπαθειών για την παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων, που έσωσαν εκατομμύρια ζωές. Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη δυνατότητα να προμηθευτεί το εμβόλιο και να το διαθέσει σε όλες τις χώρες, σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, πλούσιων και φτωχών, μικρών και μεγάλων κρατών.

Τιμούμε τον άνθρωπο που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος σε μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο. Τον Έλληνα που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του. Και το απέδειξε επιλέγοντας τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Μια εντυπωσιακή επένδυση που  δίνει δουλειά σε σχεδόν 700 νέους Έλληνες. Τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και σε παιδιά που επέστρεψαν, από το εξωτερικό, όπου αναγκάστηκαν να βρεθούν στα χρόνια της κρίσης. Που δίνει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να προσφέρουν στην πατρίδα μας, μέσα από καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Που στέλνει ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η Ελλάδα -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- επέστρεψε, στέκει γερά τράβα μπροστά και  πάει ψηλά.

Δόκτορα Άλμπερτ Μπουρλά, οι Έλληνες σε ευχαριστούμε για όσα έκανες. Σε ευχαριστούμε γιατί και προσφέρεις και την πόλη μας και τιμάς  την Πατρίδα μας. Σε ευχαριστούμε και για όσα ακόμα θα ακολουθήσουν στην παγκόσμια διαδρομή σου.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ταυτόχρονα το Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, για την απόφασή της και τη σημερινή εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε και συνεχίζετε να προσφέρετε”.