Στ. Καλαφάτης: «Το μοναδικό όπλο απέναντι σ΄αυτή την πανδημία είναι ο εμβολιασμός»

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο FLASH Radio 99.4 και τους δημοσιογράφους Λάζαρο Θεοδωρακίδη και Βασιλική Πολίτου

Στ. Καλαφάτης: «Το μοναδικό όπλο απέναντι σ΄αυτή την πανδημία είναι ο εμβολιασμός»

«Θα πρέπει να προστατέψουμε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά την υγεία των συμπολιτών μας. Το μοναδικό όπλο απέναντι σ΄αυτή την πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Και αυτό αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά και πρακτικά. Ο μισός ελληνικός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί. Έχουμε όμως και δύο σκιές, τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και τον αριθμό των ανεμβολίαστων. Και εκεί στοχεύουν και τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και θα εξειδικευθούν σήμερα», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στο FLASH Radio 99.4 και στην εκπομπή «Μπλέντερ», με τους δημοσιογράφους Λάζαρο Θεοδωρακίδη και Βασιλική Πολίτου. Και πρόσθεσε «Υπάρχει μια δυναμική πορεία του ιού και όταν οι συνθήκες αλλάζουν, αλλάζουν και οι αποφάσεις. Αυτό γίνεται με αποφασιστικότητα, αλλά και με τον σεβασμό που πρέπει προς όλους τους συμπολίτες μας. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε σχέση με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά αναφορικά με την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό είναι και το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τις θέσεις που διατύπωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο Στ. Καλαφάτης σχολίασε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλο τον κόσμο να συναντηθούμε σε μια κοινή πραγματικότητα. Προφανώς ο κ. Τσίπρας επιλέγει να έρθει, για ακόμα μια φορά, απέναντι στην πραγματικότητα. κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να πετάει δηλαδή μπαταριές στο αέρα». Και πρόσθεσε: «Είναι ώρες ευθύνης για όλα τα πολιτικά κόμματα, επί της ουσίας και με ειλικρίνεια, να τοποθετηθούν και να δράσουν».

Για τις πρόσφατες επισκέψεις σε Έβρο, Σέρρες, Χαλκιδική και Δυτική Μακεδονία, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι: «Το πρώτο θέμα που βάζω στις συναντήσεις είναι ο εμβολιασμός. Ήθελα από καιρό να επισκεφθώ την περιφέρεια και ν΄ακούσω από κοντά τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις εκκλησιαστικές αρχές, τους παραγωγικούς φορείς, να συνομιλήσω με τους φορείς σε κάθε περιφερειακή ενότητα, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό λόγω της πανδημίας. Κάνω έκκληση και στους κατά τόπους Ιεράρχες να συμβάλλουν ακόμα πιο δραστικά για να περάσει προς όλους το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Αυτό το μήνυμα μετέφερα και στους Δημάρχους».

Για το έργο του Μετρό, ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε: «Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Θεσσαλονίκης επιθυμεί το έργο να προχωρήσει. Και να προχωρήσει χωρίς προφάσεις. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ούτε χώρος για προφάσεις. Το έργο έχει μπει στις ράγες. Το έκαναν αυτό καθαρό τόσο η Υπουργός Πολιτισμού, όσο και ο Υπουργός Υποδομών, και προσωπικά, και ο Περιφερειάρχης, και ο Δήμαρχος, και οι φορείς. Όλη η πόλη είναι σ΄αυτή τη λύση. Στον σεβασμό βασικά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Η πόλη μας έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ για μια σειρά και άλλων έργων εκτός του μετρό. Δεν κοιτάμε πίσω. Αφήνουμε πίσω αυτούς που διχάζουν, που αντιδρούν μ΄έναν στείρο τρόπο. Πάμε μπροστά. Ας τρέξουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα έργο για το οποίο θα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι στη Θεσσαλονίκη».