Σταύρος Καλαφάτης στη Δημόσια Τηλεόραση: «Απαντάμε με πράξεις»

Υπέρμαχος της «μητροπολιτικής διάστασης» της Θεσσαλονίκης, δήλωσε το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της Δημόσιας Τηλεόρασης: «Η Θεσσαλονίκη, είναι μια πόλη με έντονα μητροπολιτικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε. «Ζητήματα όπως αυτό της καθαριότητας και των συγκοινωνιών, δεν περιορίζονται στα στενά όρια του Δήμου. Φυσικά και πρέπει να υπάρξει μητροπολιτική διάσταση στην πόλη, είναι σταθερή θέση μου και σκοπεύω να τη διεκδικήσω πολιτικά.»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» σημείωσε πως «Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν οδοί, πάνω από την Εγνατία, σαν την Κασσάνδρου, τη Φιλίππου, που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια το βράδυ» και πρόσθεσε: «Θεσσαλονίκη είναι και η Τούμπα, το Χαριλάου, η Μπότσαρη, η Αγία Μαρίνα, η Ξηροκρήνη, η Άνω Πόλη, όλες οι γειτονιές που έχουν μαραζώσει.»

Ο Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως τα μισά απ` όσα διατείνεται ο κ. Μπουτάρης πως έχει κάνει, είναι θεωρητικά, και ακολουθούν λέξεις του τύπου “προσπαθήσαμε”, ή “ενθαρρύναμε”.

Τονίζοντας ότι  ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πόσο βρώμικη είναι η πόλη τα τελευταία χρόνια περπατώντας και πόσο έχει χειροτερέψει το κυκλοφοριακό, υπογράμμισε: «Είναι μάλλον απολογούμενος ο κ. Μπουτάρης για την ανυπαρξία έργου. Είναι μηδενική η παραγωγή ουσιαστικού έργου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχω προκαλέσει τον κ. Μπουτάρη, να μου υποδείξει 2-3 έργα που έγιναν με πρωτοβουλία και σχέδιο της δικής του δημοτικής αρχής τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Δεν έχω λάβει απάντηση.»

Συμπληρώνοντας, ότι αυτά τα θέματα «απογυμνώνουν την εικόνα που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν», ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε πως ο κ. Μπουτάρης, «δεν είχε την τεχνοκρατική επάρκεια» για να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για προσήλωση στην αποτελεσματικότητα, ξεκινώντας «από την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό»,  με στόχο «μια πολιτισμένη πόλη, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», και στη συνέχεια για αξιοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων όπως το λιμάνι και η ΔΕΘ, «ώστε να κινηθούμε προς το βορρά, πάντα σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, στους οποίους δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση πως υπήρξε υπουργός και στην επανάληψη της ατάκας του απερχόμενου δημάρχου πως «είναι ανόρεκτος» ο Σταύρος Καλαφάτης  τόνισε, πως κάνει λάθος ο κ. Μπουτάρης, και έχει πάρει την απάντησή του στην πράξη: «Το ότι εγκατέλειψα θέση υπουργού εν ενεργεία για να  υπηρετήσω την πόλη μου, κάτι δείχνει. Όπως το ότι φτιάξαμε μια ομάδα υποψηφίων συμβούλων νέα πρόσωπα που δεν είχαν προηγούμενη συμμετοχή σε θέση εξουσίας. Μπαίνω δυνατά σε έναν αγώνα, με μια νέα ομάδα, ακούω τι θέλει η κοινωνία και ανταποκρίνομαι σ` αυτό. Απαντάμε με πράξεις».

Δείτε τη συνέντευξη από το youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lT5DAcEvyWg