Σταύρος Καλαφάτης: Συμπόρευση ανθρώπων με πάθος για μια Θεσσαλονίκη «εντάξει».

«Είμαστε όλοι μαζί. Όλοι μαζί και εγώ. Όχι εγώ και όλοι μαζί…»

Με τη φράση αυτή ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε, το ρόλο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, του συνδυασμού «Εντάξει», κατά τη χθεσινή παρουσίαση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Ο Σταύρος Καλαφάτης αναδεικνύοντας την ανάγκη για αλλαγή στη διοίκηση του δήμου, όσο και για ανανέωση στα πρόσωπα, αναφέρθηκε στη σημερινή μεταβατική περίοδο, όπου «το καινούριο δεν έχει γεννηθεί ακόμη, ενώ το παλιό πεθαίνει». Και σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «κάποιοι προσπαθούν να εμφανιστούν καινούριοι, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μυρίζουνε παλιοκαιρίλα».

Εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο συνδυασμός «Εντάξει» είναι «η αυθεντική απάντηση στις ανάγκες μιας σύγχρονης Θεσσαλονίκης, που μπορεί να λειτουργεί, να αναπνέει, να παντρεύει την πλούσια ιστορία με το ελπιδοφόρο μέλλον της».

Εξήγησε ότι δεν ήταν ποτέ θιασώτης των εμπνευσμένων λόγων, αλλά προτιμά «εμπνευσμένες πράξεις από εμπνευσμένους ανθρώπους» που με τη σειρά τους, «εμπνέονται και παθιάζονται με την αποστολή τους.»

«Πάθος για την πόλη σημαίνει ότι δεν αφήνουμε καμία απάντηση που να μην δώσουμε στους συμπολίτες μας σε όποιο ερώτημα και αν μας θέσουνε σε αυτή τη διαδρομή» συνέχισε. «Αφουγκραζόμαστε, ακούμε, αποκωδικοποιούμε και δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Πάθος για την πόλη είναι να βάζουμε πάντα, το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον για τους πολλούς, πάνω από το ατομικό συμφέρον».

Ο Σταύρος Καλαφάτης απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους πολίτες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη Θεσσαλονίκη: «Απευθύνομαι σε όλους όσους μοιράζονται πραγματικά την αγωνία μας για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη, όπου και αν ανήκουν, να συμπορευτούν μαζί μας, απορρίπτοντας βεβαίως ο,τιδήποτε ακραίο και χυδαίο, είτε κόκκινο, είτε μαύρο, είτε κίτρινο. Από κει και πέρα όμως, όλοι όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να δώσουν σε αυτή την πόλη, να προσφέρουν στη σύνθεση δυνάμεων, είναι ευπρόσδεκτοι. Γιατί αυτή η προσπάθεια είναι των ανθρώπων της πόλης ανεξαιρέτως.»
Στόχος είναι, κατέληξε, «να σηκώσουμε τη Θεσσαλονίκη μας ψηλά, να κερδίσουμε μια πόλη που θα είναι εντάξει σε όλα, για να μπορέσουμε αύριο στα παιδιά μας να πούμε ότι κάναμε το χρέος μας για να έχουμε μια Θεσσαλονίκη εντάξει».