Στην κυβέρνηση κινούνται αδίστακτα, για την προσωπική τους εικόνα

Η στάση της κυβέρνησης στην τραγωδία στο Μάτι «θα ξεχωρίζει στις σελίδες της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας σαν μνημείο κυνισμού και αναλγησίας, σαν πράξη ασέβειας στους νεκρούς και τις οικογένειες τους, σαν παρωδία που αποκαλύπτει ποιοι είναι, πως σκέπτονται και πόσο αδίστακτα κινούνται για την προσωπική τους εικόνα. Ακόμη και τώρα, άλλωστε, συμπεριφέρονται σαν μην χάθηκε μια τρίχα», τονίζει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα bankingnews.gr.

Σημειώνει ότι «κανένας δεν ζητά από τον πρωθυπουργό να κάνει τον τροχονόμο και τον πυροσβέστη. Δεν μπορεί, όμως, να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, μπροστά σε τέτοιας έκτασης εθνικές τραγωδίες. Έχει ευθύνες για τα πρόσωπα που επέλεξε, για την έλλειψη σχεδίου πρόληψης και άμεσης παρέμβασης, για το συντονισμό που δημόσια ανέλαβε ο ίδιος και τελικά μετέτρεψε σε ύβρι.»

Τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία – όπως έχει δηλώσει ρητά, ξεκάθαρα και κατ’ επανάληψη, ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης – δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση… Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κύρωσή της, τα Σκόπια θα οριστικοποιήσουν την ένταξή τους και η Ελλάδα θα χάσει το τελευταίο όπλο της. Για να προλάβουμε τα τετελεσμένα είναι ανάγκη να γίνουν εκλογές τώρα.»

Για τα θέματα οικονομίας σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τα προεκλογικά του ψέματα, που τα ονόμασε «αυταπάτες», όταν ισχυρίζεται πως βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια», «ότι πράγματι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές, αλλά δεν βγαίνει από τα μνημόνια». Ο κ. Τσίπρας «δεσμεύτηκε, άλλωστε, όχι μόνο να συνεχιστούν τα μέτρα που επέβαλε, αλλά και να εφαρμοστούν νέα επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ, με περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, που θα πλήξουν πιο πολύ τους οικονομικά ασθενέστερους. Ταυτόχρονα, η χώρα θα μπει σε ενισχυμένη εποπτεία, με τριμηνιαίες αξιολογήσεις, για την εφαρμογή των δεσμεύσεών της. Εάν όλα αυτά δεν συνιστούν Μνημόνιο, τι είναι;»

Προσθέτει ότι «η χώρα χρειάζεται νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Για το σκοπό αυτό προτείνουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πλήρες και κοστολογημένο σχέδιο. Δεσμευόμαστε για μείωση των φόρων και αποβλέπουμε σε ένα αναπτυξιακό σοκ που θα παράγει νέο πλούτο και θα χρηματοδοτήσει ένα νέο κοινωνικό πακέτο, με αιχμές το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 συμπολίτες μας, την εξασφάλιση  παιδικού σταθμού για κάθε παιδί, τη στήριξη της οικογένειας.» Τονίζει ότι «οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Μην ξεχνάμε τι έγινε όταν η Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή παραχώρησε στην COSCO μια προβλήτα και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη από όση θα έπαιρνε στη συνέχεια ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε τις πολιτικές αυτές και δεσμεύτηκε να τις ματαιώσει. Κατέληξε τελικά στη δημιουργία ενός αιώνιου υπερταμείου στο οποίο έβαλε την περιουσία του Δημοσίου για λογαριασμό των δανειστών, ενώ απαξιώνει κρατικές εταιρίες και τις πουλά χωρίς σχέδιο…. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται αριστερίστικα και αποφασίζει νεοφιλελεύθερα.»

Και προσθέτει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν διεκδίκησε ποτέ το αλάθητο… Βρέθηκε, όμως, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν βάλαμε ποτέ το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Είπαμε την αλήθεια και προτείναμε συνένωση δυνάμεων για τα δύσκολα μέτρα που απαιτούνταν προκειμένου να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Προσπαθήσαμε κατόπιν και καταφέραμε να ξαναβάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Καταθέτουμε τώρα συγκροτημένο οδικό χάρτη για την ανάταξη της οικονομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει μια «συμφωνία αλήθειας», λέγοντας μόνο αυτά που πράγματι μπορούμε να κάνουμε.»