Συνάντηση του Σταύρου Καλαφάτη με τον Τούρκο δήμαρχο του Εσκί Σεχίρ Γιλμάζ Μπουγιουκερσέν.

Ο δήμαρχος οφείλει να είναι πρακτικός, ώστε να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα της πόλης ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια και να μπορεί με έξυπνες μεθόδους σύγχρονου management να δημιουργεί νέους πόρους χρηματοδότησης του κοινωνικού έργου του Δήμου, συμπληρωματικά προς τους θεσμοθετημένους από την Πολιτεία.
Στα παραπάνω συνοψίζεται η συζήτηση που είχαν σήμερα το πρωί για περισσότερη από μία ώρα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και ο Τούρκος δήμαρχος του Εσκί Σεχίρ Γιλμάζ Μπουγιουκερσέν, που θεωρείται διεθνές παράδειγμα επιτυχημένου δημάρχου έχοντας αναμορφώσει ριζικά την πόλη του τα τελευταία 15 χρόνια.
«Μπορούμε να φανταστούμε έναν Δήμο ως μια επιχείρηση, μέτοχοι της οποίας είναι οι δημότες», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Επιτυχημένος δήμαρχος λοιπόν, είναι αυτός που δουλεύει πολύ, μιλάει λίγο, βρίσκει έξυπνους τρόπους χρηματοδότησης του κοινωφελούς έργου και καταφέρνει να αποδίδει το έργο αυτό ως κέρδος στους μετόχους-δημότες, με μετρήσιμα αποτελέσματα.»
Συμφωνώντας με τον Σταύρο Καλαφάτη, ο κ. Μπουγιουκερσέν, επισήμανε: «Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουν οι συμπολίτες σου πως νοιάζεσαι, πως λειτουργείς στην πράξη περισσότερο ως δημόσιος λειτουργός και υπηρέτης, παρά ως άρχοντας της πόλης.»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον τις δυνατότητες ενίσχυσης του brandname της πόλης στο εξωτερικό μέσα από την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της πόλης, ενώ ο Τούρκος δήμαρχος μίλησε για την εμπειρία της σταδιακής εμπέδωσης του Εσκί Σεχίρ ως πόλης των τεχνών, μέσα από συνεργασίες και πολιτιστικές ανταλλαγές με πόλεις του εξωτερικού.
Τέλος, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Γιλμάζ Μπουγιουκερσέν αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες μιας Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει κίνητρα προσέλκυσης επενδυτών στα όρια του Δήμου, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας.
kalafatis-buyukersen 1

kalafatis-buyukersen 2

kalafatis-buyukersen 3