Τιμούμε και ενθαρρύνουμε το σπουδαίο έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

«Τιμούμε και ενθαρρύνουμε το σπουδαίο έργο, που εδώ και χρόνια, επιτελεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τα έθιμα, τη μουσική και γενικότερα τον πλούσιο πολιτισμό των Βλάχων αφήνετε ισχυρό αποτύπωμα στο χρόνο. Με το πείσμα, τη θέληση, την εργατικότητα και το δυναμισμό σας, διατηρήσατε την ξεχωριστή σας ταυτότητα και προκόψατε σε όλους τους τομείς. Στην παιδεία, στην οικονομία, στο εμπόριο. Διατηρήσατε άρρηκτους τους δεσμούς της οικογένειας και άσβεστη τη φλόγα της φιλοπατρίας. Κουβαλάτε μαζί σας το μεγαλείο της προσφοράς προς το Γένος και τους εθνικούς μας αγώνες», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Ο κ. Καλαφάτης μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σημείωσε «Δεν ξεχνούμε ότι η Πατρίδα οφείλει πολλά σε μεγάλους ευεργέτες βλαχόφωνους Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους ο Αβέρωφ, ο Ζάππας, η οικογένεια Τοσίτσα, ο Σίνας, ο Αρσάκης και τόσοι άλλοι. Σε πατριώτες, δηλαδή, που αποτέλεσαν παραδείγματα ήθους και αρετής. Πατριώτες που διέθεσαν περιουσίες για την ανασυγκρότηση της χώρας και την πρόοδο του Έθνους. Πατριώτες που νοιάστηκαν για τα συνεκτικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και πρόσφεραν με αθάνατα δημιουργήματα στην Παιδεία και στον Πολιτισμό».

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. «Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και αναγέννησης των χαμένων προσδοκιών μας. Αφήνει πίσω τα σημάδια της κρίσης, ξαναστέκεται στα πόδια της και διεκδικεί το μέλλον που δικαιούται. Ενώνουμε δυνάμεις και κερδίζουμε σήμερα τη μάχη του αύριο. Ξαναβρίσκουμε την περηφάνια και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Διεκδικούμε, όλοι μαζί το μέλλον που θέλουμε και βαδίζουμε ενωμένοι στο φως της επόμενης μέρας. Με σεβασμό στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του καθενός».