Ζητούμενο η ασφάλεια των πολιτών της Θεσσαλονίκης

Ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», επισκέφθηκε σήμερα (Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018) τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Αστυνομικών Επιχειρήσεων, την ΟΠΚΕ και τα Αστυνομικά Τμήματα Λευκού Πύργου και Αμπελοκήπων. Μετά από τις επισκέψεις του επισήμανε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ στην πόλη μας. Διακρίνονται για τη βούληση προσφοράς στην κοινωνία μας. Τα συμπεράσματα από τις επισκέψεις μου είναι σημαντικά:

1.   Υπάρχει τεράστια έλλειψη αστυνομικών οχημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής.

2.   Έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εντοπίζονται από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

3.   Εμφανίζονται κρούσματα ασθενειών που είχαν εξαφανισθεί (φυματίωση, ψώρα), λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, εντός κι εκτός δομών, αλλά και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι άνθρωποι αυτοί στην πορεία τους από τις χώρες τους ως την Ελλάδα. Ελλοχεύουν κίνδυνοι και για την προσωπική τους υγεία, αλλά και για την υγεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των δομών, καθώς και για τη δημόσια υγεία.

4.   Απαιτείται ουσιαστική στήριξη για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, όπως είναι ο χειρισμός προσφύγων και μεταναστών.

5.   Απαιτούνται πιο ουσιαστικοί έλεγχοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στη διαδρομή από τον Έβρο ως τη Θεσσαλονίκη.

6.   Απουσιάζει μια ουσιαστική πολιτική στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, γεγονός που μεταφέρει το βάρος της ευθύνης στις πλάτες ελάχιστων χαμηλόβαθμων αστυνομικών.

7.   Η έλλειψη πολιτικής βούλησης οδήγησε, επίσης, σε ασυδοσία κουκουλοφόρων και άλλων παραβατικών στοιχείων και έκνομες δράσεις από μέρους τους.

Η ασφάλεια των πολιτών θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, έχει γίνει ζητούμενο»…

 

20181012_astynomikes_ypiresies_04 20181012_astynomikes_ypiresies_01 20181012_astynomikes_ypiresies_03