Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα Metrosport

Στηρίζουμε την αναπτυξιακή διάσταση των έργων για τον Αθλητισμό

«Σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα σημαίνει Ανάπτυξη», τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Metrosport».

Και υπογραμμίζει: «Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος! Θέσαμε, στο project των 30+ έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030, σε πρώτη προτεραιότητα, τις αναπλάσεις χώρων. Μέσα σε αυτές, φυσικά και τα έργα αναπλάσεων στις περιοχές όπου, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Αντιμετωπίζουμε τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που διαθέτουν. Γι’ αυτό και βοηθήσαμε έμπρακτα, όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Γι” αυτό και στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις ομάδες της πόλης και στηρίζουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, τις προσπάθειές τους».

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης αναφέρει: 

Αθλητισμός και Ανάπτυξη συνδέονται στενά. Κι ας νομίζουν, κάποιοι, ότι είναι έννοιες αντίθετες. Γι’ αυτό και στην Κυβέρνηση πιστεύουμε ακράδαντα ότι, σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα σημαίνει Ανάπτυξη. Και αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος!

Θέσαμε, στο project των 30+ έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030, σε πρώτη προτεραιότητα, τις αναπλάσεις χώρων. Μέσα σε αυτές, φυσικά και τα έργα αναπλάσεων στις περιοχές όπου, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Αντιμετωπίζουμε τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που διαθέτουν. Γι’ αυτό και βοηθήσαμε έμπρακτα, όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Γι” αυτό και στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις ομάδες της πόλης και στηρίζουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, τις προσπάθειές τους.

Για τη νέα Τούμπα κινηθήκαμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως διαβεβαιώνουν όλοι. Το Προεδρικό Διάταγμα για τη νέα Τούμπα βγήκε σε χρόνο ρεκόρ. Ασχολήθηκαν γι’ αυτό στελέχη σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Προβλέψαμε όλες τις λεπτομέρειες που, και τον ΠΑΟΚ εξυπηρετούν, αλλά και τη δημιουργία ενός μοντέρνου γηπέδου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα λειτουργήσει υπέρ της Ανάπτυξης της περιοχής, διευκολύνουμε. Παράλληλα, δίνουμε λύση στο θέμα του Καυτανζογλείου αποδεχόμενοι το δίκαιο αίτημα του ΠΑΟΚ.

Για το νέο γήπεδο του Άρη, κρατάμε ζωντανό το σχέδιο της ανέγερσής του από επενδυτή. Είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε, με τις ανάλογες χωροταξικές ρυθμίσεις, την ανέγερση και του γηπέδου και άλλων κατασκευών. Και, επειδή αφουγκραστήκαμε την επιθυμία των φιλάθλων του Άρη να παραμείνει η ομάδα τους στο “Κλ. Βικελίδης”, δίνουμε τη δυνατότητα, με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να γίνουν οι βελτιωτικές εκείνες κινήσεις για το υπάρχον γήπεδο. Έτσι ώστε και το “Βικελίδης” να γίνει ένα μοντέρνο ευρωπαϊκό γήπεδο που να χαίρονται οι φίλαθλοι να το επισκέπτονται, αλλά και η περιοχή γύρω από αυτό να αναπλασθεί, σε συνδυασμό με τη δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στη Νέα Ελβετία.

Βλέπουμε, επίσης, θετικά, τις προσπάθειες του Ηρακλή για την ανέγερση νέου γηπέδου στους Χορτατζήδες. Αν βρεθεί ο επενδυτής που απαιτείται, θα σταθούμε δίπλα και σε αυτό το project.

Οι φίλαθλοι κατανοούν ότι η περίπτωση του κάθε γηπέδου είναι διαφορετική. Συγκρίνουν, επίσης, το χρονικό διάστημα που χρειάστηκαν άλλες ομάδες για να ολοκληρώσουν τα γήπεδά τους -είναι γνωστή η περιπέτεια της ΑΕΚ και για πόσο χρονικό διάστημα αγωνίζονταν φιλοξενούμενη, αλλά και το ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προσπάθεια για τη δημιουργία γηπέδου στο Βοτανικό το… 1987! Διαπιστώνουν, έτσι, ακόμη και οι πιο δύσπιστοι, ότι -και σε αυτήν την περίπτωση- μιλάμε με έργα.

Ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε έργα μικρότερης κλίμακας, σε κλειστά γυμναστήρια σχολικών εγκαταστάσεων, ειδικά στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ένταξη ενός νέου, βιοκλιματικού κολυμβητηρίου στους Αμπελόκηπους, Ολυμπιακών διαστάσεων, του πρώτου στη Βόρεια Ελλάδα που θα διαθέτει βατήρα 10 μέτρων σε κλειστή αίθουσα.

Ακόμη και σ’ αυτόν τον τομέα, το κυρίαρχο δίλημμα για την κάλπη της 21ης Μαΐου, είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε πολιτικές που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας -και στον τομέα του Αθλητισμού, όπως η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; ‘Η παραδίδουμε τον τόπο σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες που διώχνουν επενδυτές και δημιουργούν στρατιές ανέργων, όπως το βιώσαμε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση έρχεται εύκολα: Συνεχίζουμε, σταθερά. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά για να στραφούμε σε ατραπούς μέσα σε θολό τοπίο.