Στ. Καλαφάτης: «Δεν υπάρχει «χαλαρή» ψήφος. Η μάχη κατά του λαϊκισμού είναι διαρκής»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου

«Η μάχη κατά του λαϊκισμού είναι διαρκής. Όπου υπάρχουν έντονα σημάδια ευδοκίμησης λαϊκιστικών στοιχείων, θα πρέπει να πάμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν υπάρχει η δυνατότητα της λεγόμενης «χαλαρής» ψήφου. Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες ακριβώς για να καταπολεμήσουμε το τέρας του λαϊκισμού και εντός αλλά και εκτός συνόρων. Βλέπουμε τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη με την επικίνδυνη άνοδο ακραίων λαϊκίστικων στοιχείων», τόνισε μιλώντας για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον  ΑΝΤΕΝΝΑ και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό κυριαρχούνται από έντονη δημαγωγία και λαϊκισμό. Η Νέα Δημοκρατία έκανε σε όλη την Ελλάδα αυτό που ξέρει να κάνει πάντα. Να δίνει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα του λαού. Παράλληλα προχωρά μεταρρυθμίσεις που δίνουν μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο για τις επόμενες δεκαετίες και την ίδια στιγμή θεραπεύει πληγές που υπάρχουν στην οικονομία και στην κοινωνία. Μια δυνατή Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές σημαίνει και συνέχιση του δημιουργικού έργου το οποίο έχει παράξει μέχρι σήμερα».

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας: «Σ΄αυτό το πλαίσιο οι απαντήσεις σε ακραία στοιχεία και σε λαϊκιστικά στοιχεία, σε ανθρώπους για παράδειγμα που λένε ότι θα φέρουμε 3.000 ευρώ σύνταξη απαντούμε ότι αυτό είναι άκρατος λαϊκισμός. Η απάντηση σ΄αυτές τις λαϊκιστικές φωνές είναι επιχειρήματα ακράδαντα και λύσεις στα προβλήματα. Αυτό κάνουμε εμείς. Η πολιτική που ασκείται από τη Νέα Δημοκρατία έχει εγκριθεί στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Μετά τις Ευρωεκλογές έχουμε άλλα τρία χρόνια για να αξιολογηθούμε», τόνισε  ο κ. Καλαφάτης.

Απαντώντας σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι: «Ποτέ η Κυβέρνηση δεν θα είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που έχει η προσπάθεια αναφορικά με τα προβλήματα των πολιτών. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Υπάρχει μια σειρά μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί, λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται προκειμένου ν΄ αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο. Είτε αυτό αφορά αυξήσεις των εισοδημάτων με αυξήσεις του κατώτατου μισθού, είτε αφορά συνεχείς ελέγχους στην αγορά από τις αρμόδιες αρχές. Το πρόβλημα υπάρχει. Δεν το υποβαθμίζουμε. Το πολεμούμε».

 

https://fb.watch/rue7PBGqjc/