Στ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα έχει σήμερα δύναμη που υπολογίζεται από όσους επιβουλεύονται τα δίκαιά της και φωνή που ακούγεται παντού»

Στη δοξολογία για την γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά, τόνισε:

Η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη μας, γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό.

Οι Μακεδόνες τιμούμε εκείνους που απελευθέρωσαν τη γη μας και πορευόμαστε, με υπερηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση, στο δρόμο που κάνει την Πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά.

Η Ελλάδα σήμερα έχει δύναμη που υπολογίζεται από όσους επιβουλεύονται τα δίκαιά της και φωνή που ακούγεται παντού. Και αυτό είναι μείζονος σημασίας στους ταραγμένους καιρούς που περνά η ευρύτερη γειτονιά μας.

Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στη Δήμητρα και τον Δημήτρη”.

Νωρίτερα, ο κ. Καλαφάτης είχε παραστεί στην επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο Λευκού Πύργου, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δήλωση Στ.Καλαφάτη μετά τη Δοξολογία για τον Αγ.Δημήτριο και την Απελευθέρωση της Θεσ/νίκης 26/10/23 – YouTube