Καλαφάτης: Η Κυβέρνηση απέδειξε έμπρακτα ότι στέκεται στο πλευρό όλων των Γυναικών

Εκδήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρου Καλαφάτη για τις Γυναίκες

“Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε έμπρακτα ότι στέκεται στο πλευρό όλων των Γυναικών. Με τη στήριξη στο κίνημα #MeToo, με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025. με το Ασφαλές και σταθερό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών. Υπάρχουν, ακόμη, πολλά να γίνουν. Και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτά τα βήματα”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε μια σύντομη, από καρδιάς, ομιλία του, στην κατάμεστη από, τουλάχιστον, 2.500 γυναίκες αίθουσα της “Πύλης Αξιού”, το βράδυ του Σαββάτου.

Στη συγκέντρωση που, ουσιαστικά, άνοιξε τον κύκλο των προεκλογικών εκδηλώσεων του κ. Καλαφάτη, ο οποίος είναι, και πάλι, υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε όλες τις Γυναίκες “που δίνουν τη μάχη τους, μέσα στην κοινωνία, ως εργαζόμενες, ως μητέρες, ως σύζυγοι, ως σύντροφοι, ως επιστήμονες, από κάθε μετερίζι” και υπογράμμισε ότι, τόσο στο Υπουργικό του Γραφείο, όσο και στο Βουλευτικό, είναι οι Γυναίκες συνεργάτιδες που είναι η πλειοψηφία.

Για το έργο της Κυβέρνησης υπογράμμισε πως, “κάτω από την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες δράσεις, από όλα τα Υπουργεία, με στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων των φύλων και του φαινομένου της βίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Τέσσερις είναι οι στόχοι μας: Εφαρμογή των προβλέψεων της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, καταπολέμηση της βίας στην εργασία, ενίσχυση και αναβάθμιση του Δικτύου Δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και καταπολέμηση και άλλων μορφών βίας.

Προχωρήσαμε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις:

-Εξίσωση των γονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-Δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις

-Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

-Παροχή γονικής άδειας ως ατομικό και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε γονέα. Έτσι δεν υπάρχει, πλέον, το αντικίνητρο σε κάποιους κακούς εργοδότες, να προτιμούν άνδρες, από τις γυναίκες στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν.

Κυρώσαμε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την βία και την παρενόχληση στην αγορά εργασίας”.

Και ο κ. Καλαφάτης κατέληξε: “Δεν στεκόμαστε παθητικά μπροστά στις γυναικοκτονίες που αυξήθηκαν πανευρωπαϊκά, αλλά και στη χώρα μας. Είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αυστηροποίησε τις ποινές. Που είπε όχι στις ποινές – χάδι και στάθηκε δίπλα στο κίνημα MeToo. Υπάρχουν, ακόμη, πολλά να γίνουν. Και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτά τα βήματα”.