Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη στο OPEN και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη

Στ. Καλαφάτης: «Το ζήτημα της ασφάλειας συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα παραμένει από την Κυβέρνηση σε υψηλή προτεραιότητα»

«Το ζήτημα της ασφάλειας συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, παραμένει σε υψηλή προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό, η πανεπιστημιακή αστυνομία, συνεχίζει να λειτουργεί και να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Κανένας δεν είπε κάτι αντίθετο από τη συνέχιση της λειτουργίας της», τόνισε απαντώντας στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Και πρόσθεσε: «Όπως έχει αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, η κατάσταση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όσον αφορά στα ζητήματα της ασφάλειας έχει βελτιωθεί. Υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αναφορικά με το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα ξεχωριστά. Και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν θα υπάρχει και περαιτέρω ενίσχυση από την Ελληνική Αστυνομία. Είναι άλλο να βρεθεί τρόπος η πανεπιστημιακή αστυνομία να είναι πιο αποτελεσματική και άλλο το ότι δήθεν ειπώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι καταργείται». «Επειδή ακούμε μονάχα θεωρίες από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, «η σύγκρουσή μας είναι με την ανομία. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να καταστείλουμε τη βία και την ανομία όπου αυτή υπάρχει και όπου κι αν φωλιάζει. Κάνουμε προσπάθεια να ξεχαρβαλώσουμε τις εστίες της ανομίας που βρίσκουν καταφύγιο στα πανεπιστήμια. Και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και μέσα στο πανεπιστήμιο». 

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης και του κ. Σκέρτσου, θα φέρουν αποτέλεσμα. Ευπρόσδεκτη κάθε κριτική αλλά η βούληση της Κυβέρνησης δεν μπορεί να αμφισβητείται.  Απέδειξε άλλωστε ότι με σθένος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του πολίτη και το  εισόδημα του απλού εργαζόμενου. Όπου υπάρχει αισχροκέρδεια θα κυνηγιέται ανελέητα».

(43) Σταύρος Καλαφάτης: «Το ζήτημα της ασφάλειας παραμένει από την Κυβέρνηση σε υψηλή προτεραιότητα» – YouTube