Στ. Καλαφάτης: «Κυρίαρχο στοιχείο της οικονομικής  πολιτικής η ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η βελτίωση των εισοδημάτων»

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

«Μέτρα τα οποία στηρίζουν τις οικογένειες σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά είδη πρώτης ανάγκης, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, διότι αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας. Κυρίαρχο στοιχείο στη δική μας οικονομική πολιτική είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η στήριξη των επιχειρήσεων  και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Και πρόσθεσε: «Στόχος μας- και ήδη το πετυχαίνουμε σε  ένα βαθμό- είναι ν΄αυξήσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων. Δείξαμε στην πράξη, βελτιώνοντας την οικονομία ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το εισόδημα των εργαζομένων. Και αυτό θα κάνουμε τόσο  στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα. Στόχος μας είναι στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ».

Αναφερόμενος στην συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο Στ. Καλαφάτης τόνισε: «Σίγουρα, είχε ενδιαφέρον το γεγονός, ότι είχαμε για πρώτη φορά στη Βουλή οκτώ κόμματα με τη συγκεκριμένη ιδιοσυστασία. Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων τοποθετήθηκαν χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς, χωρίς ακραίες εκφράσεις. Αυτό είναι κάτι θετικό. Θα εξαχθούν όμως ασφαλή συμπεράσματα με την πάροδο του χρόνου. Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το Εθνικό Σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένα συμπεριληπτικό σχέδιο που αφορά την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας χωρίς αποκλεισμούς».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης επισήμανε: «Ακούσαμε πολλές φορές τη λέξη «προοδευτική» από την αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι ένα απ΄τα οφέλη που αποκόμισε η κοινωνία τα τελευταία χρόνια είναι ότι είδε στην πράξη ποιο κόμμα είναι πραγματικά προοδευτικό και ποιο απλά αυτοαποκαλείται προοδευτικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να θέσει στο λαό το πραγματικό διακύβευμα: Μπροστά ή πίσω. Καλύπτοντας  χωρίς ιδεοληψίες τις  ανάγκες ευάλωτων συμπολιτών μας». 

https://www.facebook.com/Kalafatis.Stavros/videos/297644236060882