Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη στο ACTION 24 και την εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο

Στ. Καλαφάτης: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι απέναντι σε κάθε μορφή καπηλείας είτε του πατριωτικού φρονήματος είτε της θρησκευτικής πίστης»

«Σίγουρα τέτοια φαινόμενα χρειάζονται έναν πολλαπλό και συνδυαστικό τρόπο αντιμετώπισης. Πιθανόν η τροποποίηση του ποσοστού εισόδου κομμάτων στη Βουλή, μπορεί να είναι ένας τρόπος της λύσης του προβλήματος, μπορεί όμως να μην λύνει το πρόβλημα αποκλειστικά.  Σίγουρα η ενδυνάμωση των θεσμών, η καταπολέμηση της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων, θα περιορίσει το ευεπίφορο έδαφος για να υπάρχουν αυτές οι λαϊκίστικές, δημαγωγικές και εν πολλοίς πατριδοκαπηλικές ή θρησκευτικοκαπηλικές και απόψεις οι οποίες εκφράζονται. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι απέναντι σε κάθε μορφή καπηλείας είτε του πατριωτικού φρονήματος είτε της θρησκευτικής πίστης», τόνισε σχολιάζοντας την είσοδο των δύο νέων κομμάτων στο Κοινοβούλιο, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και την εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

«Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία είμαστε εκεί για να πολεμήσουμε και κοινοβουλευτικά και πολιτικά κάθε αντιδημοκρατική, δημαγωγική και λαϊκιστή άποψη που θα εκφραστεί από οποιοδήποτε κόμμα της Βουλής». 

 

https://www.youtube.com/watch?v=w5QWWW1TvfE