Στ. Καλαφάτης: «Εθνική αναγκαιότητα και όχι κομματική σκοπιμότητα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη

«Οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο είναι τέτοιες που χρειαζόμαστε έναν σταθερό τιμονιέρη, μια ισχυρή Κυβέρνηση που να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις. Ας σκεφτούμε μόνο τι θα γινόταν αν στην κρίση που είχαμε πριν από τρία χρόνια στα σύνορά μας υπήρχε μια Κυβέρνηση που δεν μπορούσε ν΄αποφασίσει άμεσα. Γι΄αυτό η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική αναγκαιότητα και όχι κομματική σκοπιμότητα. Είναι προϋπόθεση για μια ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης στον Antenna και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη. Και πρόσθεσε: «Δεν το λέμε από κομματική αλαζονεία. Θεωρούμε είναι καλό για τη χώρα. Ακούγοντας όσα λένε οι εκφραστές των πολιτικών δυνάμεων της Αντιπολίτευσης, ο κόσμος δυσκολεύεται να βγάλει άκρη και τρομάζει στο ενδεχόμενο μιας τερατογένεσης».

Αναφερόμενος στα προγράμματα των κομμάτων ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι πολύ εύκολο να παρουσιάζονται προγράμματα τα οποία  δεν είναι παρά εκθέσεις ιδεών, συγγράμματα αφειδών υποσχέσεων. Σε αντίθεση με αυτά, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως προϋπολογισμένο και εφαρμόσιμο. Είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο με στόχους που μπορούμε να επιτύχουμε. Εμπεριέχει μέτρα που δεν υπερβαίνουν τα 8 με 9 δισ. ευρώ στο σύνολό του. Από την άλλη, μονάχα το ύψος των δαπανών για υγεία και για παιδεία που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας είναι 9 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Αν προστεθούν σε αυτά οι υποσχέσεις 46 δισ. που  μοίρασε πριν από λίγες μέρες, συνολικά ξεπερνούν τα 82 δισεκατομμύρια.  Και αυτό θέτει σοβαρό ζήτημα της αξιοπιστίας». 

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης σημείωσε: «Στηρίξαμε την ελληνική κοινωνία με στοχευμένα μέτρα, με φορολογικές ελαφρύνσεις και έκτακτες ενισχύσεις σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Έχουμε θεσπίσει στοχευμένα μέτρα απέναντι στο τεράστιο διεθνές πρόβλημα της ακρίβειας, το πρώτο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία αυτή την περίοδο, μεταξύ των οποίων το fuel pass, το market pass. Προφανώς δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας, δίνουν όμως μια ανάσα. Προχωρήσαμε παράλληλα στη μείωση 50 φόρων. Πετύχαμε σημαντική μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 300 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».