Στ. Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στις λευκές κόλλες. Οι τελευταίες τοποθετήσεις του είναι η επιτομή του άκρατου λαϊκισμού

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο MEGA και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

«Οι τελευταίες τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά του Προέδρου του για παράδειγμα όσον αφορά την κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια από φέτος, είναι η επιτομή του άκρατου λαϊκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στις λευκές κόλλες», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη. 

Και πρόσθεσε: «Εκτός από το γεγονός ότι επιφέρει μεγάλη αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Εκτός από το γεγονός ότι ουσιαστικά λέει στους μαθητές ότι μπορούν να εισάγονται χωρίς αξιολόγηση στα πανεπιστήμια – και η ιστορία έχει δείξει ότι τα παιδιά που εισάγονται με τέτοιο τρόπο δεν τελειώνουν ποτέ- ουσιαστικά υπονομεύεται και το μέλλον των παιδιών».

Σε ερώτηση αν η ΝΔ κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε: «Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια. Εδώ, είχαμε και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει δει και έχει γευτεί τις ωφέλειες ενός μη κρατικού πανεπιστημίου στην Αμερική, υψηλού επιπέδου και κύρους, και ενώ ο ίδιος έχει κάνει σταδιοδρομία σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, εδώ λέει τα ακριβώς αντίθετα. Άκουσα τις τοποθετήσεις του και εξεπλάγην, διότι αυτό δείχνει και μια πολιτική υποκρισία. Δεν μπορείς να είσαι σ΄ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπου υπάρχει αστυνόμευση και έλεγχος για την ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των επισκεπτών στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και την ίδια στιγμή να έρχεσαι εδώ και να λες τα ακριβώς αντίθετα».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, και το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε: «Έχουμε μια ξεκάθαρη θέση: Είναι εθνική αναγκαιότητα να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για μια ισχυρή Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν σε αυτή μας τη θέση. Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις που φαίνεται ότι θα είναι έντονες το επόμενο χρονικό διάστημα, τα θέματα της οικονομίας τα οποία θα τεθούν, ουσιαστικά απαιτούν έναν σταθερό τιμονιέρη».

Για το αν θα αναζητηθούν στελέχη από άλλα κόμματα ο κ. Καλαφάτης το απέκλεισε λέγοντας «Όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να αλληθωρίσουμε πουθενά, δεξιά ή αριστερά. Δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Έχει αποκλειστεί αυτό το φαινόμενο. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ψήφο εμπιστοσύνης μονάχα από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Και ούτε φυσικά υπάρχει περίπτωση να ζητήσουμε ψήφο ανοχής».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων ο Στ. Καλαφάτης τόνισε ότι «και τα πρόσωπα εκφράζουν πολιτικές. Γι΄αυτό και έχουμε τρομερές ενστάσεις όσον αφορά την περίφημη “προοδευτική συνεργασία”. Νιώθω ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να χαρακτηρισθεί προοδευτικός όταν έχει δείξει δείγματα γραφής πριν από κάποια χρόνια και έχει μιλήσει πρόσφατα για ανατίναξη του τραπεζικού συστήματος. Δε βλέπω τι προοδευτικό μπορεί να υπάρχει σ΄αυτό. Βλέπω, δηλαδή, μια προσπάθεια καπηλείας ακόμη και όρων και εννοιών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω μια προσπάθεια λαϊκισμού».

«Τις τελευταίες μέρες βλέπω από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πολύ μαύρο. Βλέπω πολύ μαύρη, γκρίζα διαφήμιση. Βλέπω μια πλήρη έλλειψη κατάθεσης προτάσεων με τεκμηρίωση και πρόγραμμα. Πρόκειται περισσότερο για ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων παρά για ένα συγκεκριμένο κοστολογημένο πρόγραμμα. Γιατί αν πηγαίναμε και στο θέμα της κοστολόγησης του προγράμματος τότε θα ερχόταν στη μνήμη μας ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ  που τον γευτήκαμε και προεκλογικά και τον δοκιμάσαμε με πολύ επώδυνο τρόπο μετεκλογικά στις εκλογές του 2015».