Στ. Καλαφάτης: «Η μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης δεν αλλάζει»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στο OPEN και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά

«Η μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης δεν αλλάζει. Είναι αυστηρή, αλλά δίκαιη. Ο φράχτης στον Έβρο κτίζεται και η ακτοφυλακή βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη τροπολογία, όπως και για κάθε νομοσχέδιο, οι Βουλευτές τοποθετούνται δια της ψήφου τους. Διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους στην Επιτροπή της Βουλής. Όμως η τελική τους στάση εκφράζεται δια της ψήφου τους», τόνισε αναφερόμενος στην ψηφισθείσα τροπολογία για εφάπαξ χορήγηση άδειας διαμονής και εργασίας σε μετανάστες, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφος Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά.

 

Σχολιάζοντας την απόσυρση του έργου τέχνης που απεικονίζει την ελληνική σημαία σε ροζ χρώμα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Ο κ. Γεραπετρίτης ήταν σαφής. Ο χώρος του Γενικού Προξενείου είναι κομμάτι του  σκληρού πυρήνα του Κράτους και θα πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή η εικόνα των εθνικών συμβόλων, όπως είναι η σημαία. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στην Τέχνη. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας δεν είναι ιδιωτική γκαλερί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο έργο σε ιδιωτικές εκθέσεις. Καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει μέσα από την Τέχνη, αυτό που θέλει. Είτε αφορά κακοποιητικές συμπεριφορές, είτε γυναικοκτονίες, είτε έμφυλη βία. Και σε όλα αυτά έχουμε αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία μας με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δεν μπορεί ν΄αμφισβητήσει κανείς». 

Απαντώντας σχετικά με την τροπολογία της Κυβέρνησης για την αλλαγή στην επωνυμία και τη σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε: «Αυτό γίνεται διότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο και το εύρος των αρμοδιοτήτων του οργανισμού “Ανάπλαση Α.Ε.” και χωροταξικά δεν αφορά πλέον μόνο τον Δήμο Αθηναίων αλλά στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Έτσι ώστε  να έχει η Πολιτεία στα χέρια της ένα εργαλείο για να μπορεί σε όλη την ελληνική Επικράτεια να μειώνει τον χρόνο και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Θυμίζω μόνο ότι η  παρουσίαση του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο από το αρμόδιο Υπουργείο έγινε τον Μάρτιο του 2022, σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή. Είναι μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία μπήκε σ΄εφαρμογή εδώ και ενάμιση χρόνο και έρχεται τώρα να ολοκληρωθεί σε επίπεδο νομοθετικό».

 

https://fb.watch/p2DPXBRKYr/