Συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola στη Βουλή

Την πεποίθησή του ότι στις προσεχείς Ευρωεκλογές, τη μεγαλύτερη δημοκρατική διαδικασία για την ήπειρό μας, μπορούμε να χαράξουμε όλοι μαζί την πορεία για την Ευρώπη που θέλουμε. Για μια Ευρώπη ισχυρή, ασφαλή, ανθεκτική, ανταγωνιστική και βιώσιμη αλλά και μια δυναμικά αναπτυσσόμενη Ελλάδα, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σε παρέμβασή του κατά τη συνάντηση Βουλευτών με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα, στις 20 Φεβρουαρίου 2024, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα: «H Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωεκλογών», η κα Μetsola, τόνισε μεταξύ άλλων: «Όλοι το γνωρίζουμε αυτό και όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα θα είναι πάντοτε το σύμβολο της Δημοκρατίας. Αυτό το αρχαίο έθνος, το οποίο δημιούργησε την αρχιτεκτονική, την τέχνη και τη φιλοσοφία, που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας και τη σκέψη μας. Κι επομένως αρμόζει στην κοιτίδα της Δημοκρατίας που κατηγοριοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ των είκοσι δυνατότερων Δημοκρατιών του κόσμου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλα να κάνουμε, απλώς σημαίνει ότι η ευθύνη για όλους μας είναι ακόμα μεγαλύτερη». Όπως ανέφερε η κ. Metsola «η προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνοδεύεται από ευκαιρίες αλλά συνοδεύεται και από ευθύνες», υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η χώρα μας. Και τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι, δυνατότεροι και ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα όταν ενεργούμε μαζί, από κοινού. Και αν οι γεωπολιτικές προκλήσεις μας έχουν διδάξει κάτι τα τελευταία χρόνια είναι ακριβώς αυτό. Μετά από την παγκόσμια πανδημία όπου η Ευρώπη παρήγαγε εμβόλια για όλους και η Ελλάδα ηγήθηκε στη θέσπιση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού για όλη την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν τα τελευταία δύο χρόνια εστιάσαμε στην οικονομική μας ανάκαμψη και στην ανάκαμψη των κοινωνιών μας, στην επένδυση στις  πράσινες και τις ψηφιακές τεχνολογίες, την ενδυνάμωση της Ευρώπης».

 

Η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους ευρωπαίους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες τονίζοντας: «Πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι ένα κοινό καλό, ένα όχημα για θετικές αλλαγές στις κοινωνίες και τις κοινότητές μας. Με αυτό τον τρόπο θα πείσουμε τους ανθρώπους να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις επόμενες ευρωεκλογές τον Ιούνιο. Άλλωστε ο Πλάτων, ο μεγάλος Έλληνας, είπε ότι η βαρύτερη ποινή από το να μην κυβερνήσεις είναι το να σε κυβερνήσει κάποιος κατώτερος από εσένα. Μην αφήσετε να συμβεί αυτό, να πάτε να ψηφίσετε».