«Θέλω να δω τη Θεσσαλονίκη ως μια σύγχρονη περιφερειακή πόλη, που μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο, αξιοποιώντας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα τα οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην “Βεργίνα tv” και στην εκπομπή “τα λέμε”, μιλώντας για την «έξυπνη Θεσσαλονίκη» την οποία οραματίζεται εδώ και χρόνια, «μια πόλη που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, τους ανθρώπους της, αλλά και τα πλεονεκτήματά της».
Αναφέροντας ως παράδειγμα τη γεωπολιτική θέση της Θεσσαλονίκης, απέρριψε «εμμονές πολλών για διαρκή σύγκριση με την Αθήνα» και μεγαλοϊδεατισμούς περί “μητρόπολης των Βαλκανίων” «που χαϊδεύουν αυτιά», όπως είπε. «Είναι όμως γεγονός» πρόσθεσε, «πως έχουμε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη “μαγιά” για να λειτουργήσει αυτή η περίφημη εξωστρέφεια, με συγκεκριμένο, δυναμικό και δημιουργικό τρόπο.»
Φέρνοντας ως παράδειγμα τις δυνατότητες στο πεδίο του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, στάθηκε στη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης και στη μονοδιάστατη απόπειρα “ανοίγματος” προς Ισραήλ και Τουρκία, την ώρα δεν έγιναν αντίστοιχες κινήσεις προς άλλες αγορές, με κοινά χαρακτηριστικά, όπως τους Ρώσους, που θα μπορούσαν να έρθουν μαζικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και να φέρουν χρήμα στην πόλη…
Ο Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε υπέρμαχος των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, με τρόπο κατά τον οποίο «το δημόσιο ορίζει τους κανόνες, οι ιδιώτες βάζουν τις επενδύσεις και οι πολίτες αποκομίζουν οφέλη».
Τόνισε επίσης την ανάγκη σύγκρισης της αποτελεσματικότητας των υποψηφίων, αναφέροντας συγκεκριμένα αποτελέσματα σε θέματα που ο ίδιος έχει χειριστεί: «Η επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων, έλυσε τα χέρια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, σε όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας περιουσιακά δικαιώματα που ήταν χαμένα. Το κτηματολόγιο, είναι ένα κεφαλαιώδες αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα. Το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, έδωσε λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα που εμπόδιζε την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα για 30 χρόνια.»
«Καλώ τους πολίτες να μας παρακολουθούν στενά και να μας αξιολογούν συνέχεια», κατέληξε.-