Απάντηση Καλαφάτη στον Αν.Υπουργό Τσιρώνη

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας στα όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης για τα έργα στην περιοχή του Ασωπού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήταν καλό στην κυβέρνηση να μάθουν, επιτέλους, να μιλούν λιγότερο και να πράττουν περισσότερα. Ειδικά στο Υπουργείο ΠΑΠΕΝ είναι προκλητικό να μιλούν για την ώρα των έργων όταν δεν έχουν προωθήσει απολύτως τίποτε από το Γενάρη μέχρι σήμερα. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο: αντιτίθενται σε επενδύσεις, καθυστερούν υπουργικές αποφάσεις, συζητάνε χωρίς στόχο και δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έκανε εκτεταμένο διάλογο και έλυσε προβλήματα και αγκυλώσεις ετών, ώστε τα έργα απορρύπανσης στον Ασωπό να ξεκινήσουν το συντομότερο.
Και πράγματι εντάξαμε τα έργα του Ασωπού ως το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ύψους άνω των 37 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει ήδη, αν η κυβέρνηση είχε την ικανότητα να ξεμπλοκάρει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ και ειδικά ο κύριος Τσιρώνης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και καταγγέλλει τους προηγούμενους για ολιγωρία. Η μόνη που ολιγωρεί είναι η σημερινή κυβέρνηση. Το πρώην ΥΠΕΚΑ, η ΕΥΔΑΠ, ο Δήμος Τανάγρας έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση των έργων. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου καλείται να συντονίσει και να προωθήσει τα έργα. Αλλά δεν το κάνει – προτιμά τις εύκολες δηλώσεις. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Ασωπού βαρέθηκαν να ακούνε λόγια. Η περιοχή χρειάζεται έργα. Έχουμε παραδώσει στη νέα κυβέρνηση έτοιμο και υλοποιήσιμο σχέδιο. Ας προχωρήσουν στην πράξη. Ας κυβερνήσουν επιτέλους!»