«Από χέρι» χαμένος ένας πρωθυπουργός που διχάζει τον κόσμο

«Ένας πρωθυπουργός που διχάζει τον κόσμο είναι, «από χέρι», χαμένος’’, υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, χθες βράδυ, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Kontra Channel και πρόσθεσε: «Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα περίμενε κάποιος ένα Πρωθυπουργό που να ενώνει τον κόσμο. Αντ’ αυτού, τέτοιο διχαστικό λόγο δεν είχαμε ξανακούσει». Υπογράμμισε την «απόλυτη μετάλλαξη του πρωθυπουργού, που αγιοποίησε αυτά τα οποία ο ίδιος δαιμονοποιούσε. Υπέκλεψε νεοφιλελεύθερα, όπως τα έλεγε, μέτρα τα οποία ξόρκιζε και τα παρουσίασε σαν δικά του».

Για το θέμα των περικοπών στις παλιές συντάξεις υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχαν στο τραπέζι το 2014, αλλά τις επέβαλε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε κατά των περικοπών. Καταθέσαμε, μάλιστα, συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη μεταβίβαση ακινήτων από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο, επανέλαβε ότι μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι περιλαμβάνονται εμβληματικά της Θεσσαλονίκης, μνημεία, εκκλησιές και νοσοκομεία, και ότι κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να ανακληθούν οι σχετικές αποφάσεις. Υπογράμμισε πως «αυτή η παραχώρηση έγινε στα μουλωχτά» και επισήμανε πως «μεταβιβάστηκαν 511 εκατομμύρια τ.μ., από τα οποία 22.601 τ.μ. δομημένης επιφάνειας». Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι έγιναν κάποια λάθη, υπενθύμισε πως δεν πρόκειται για μια ή δυο αποφάσεις και πρόσθεσε:  «Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της προχειρότητας».