Τραγικό να βλέπεις ότι αυτό που έλεγε ο κόσμος πως θα πουλήσουν και τον Λευκό Πύργο, πιθανώς να έγινε!

«Είναι τραγικό το ότι, αυτό που έλεγε ο κόσμος, με μια δόση πικρού χιούμορ, πως αυτή η κυβέρνηση δε θα διστάσει να πουλήσει και τον… Λευκό Πύργο, πιθανώς να έχει γίνει… επισήμως»!

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FΜ, με αφορμή την κατάθεση, από μέρους του, ερώτησης στη Βουλή για το θέμα της ένταξης εμβληματικών ακινήτων στο Υπερταμείο.

 

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει θεσμικά και επισήμως. Γνωρίζω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις ακινήτων από την ένταξη στο Υπερταμείο, όπως οι περιοχές που υπόκεινται σε καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας, αλλά, πάρα ταύτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει, το Υπερταμείο έχει στα χέρια του κωδικούς που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα μνημεία, όπως η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Ροτόντα. Γι αυτό ελέγχω την κυβέρνηση με την ερώτηση που κατέθεσα, ώστε να απαντήσει επισήμως για να μου διασκεδάσει τις επιφυλάξεις και τους φόβους μας».

 

Για τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών σύμφωνα με τις οποίες, στην ένταξη των ακινήτων «έγιναν κάποια λάθη», απάντησε: «Ακόμη κι αυτό αν αποδειχτεί, είναι άνω ποταμών. Αυτό δείχνει τεράστια προχειρότητα. Πάντως, όλα αυτά έγιναν εν κρυπτώ. Ούτε το κοινοβούλιο ενημερώθηκε, ούτε η ελληνική κοινωνία, για να γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς θα γίνει, με ποιον τρόπο, ποιος θα έχει τη διαχείριση, ή πού θα πηγαίνουν τα έσοδα. Ελπίζω κι εύχομαι οι επίσημες απαντήσεις να διασκεδάζουν τις επιφυλάξεις και τους φόβους μας».