Άρθρο Καλαφάτη στον Τύπο Θεσσαλονίκης: Στρατηγική μεσαίου χώρου

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί στρατηγική μεσαίου χώρου, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αφού έστησε αποστασία σε βάρος του συνεταίρου του και ενσωμάτωσε στοιχεία από τη «δεξιά της δεξιάς», ο Αλ. Τσίπρας γίνεται, άλλη μια φορά, «Μαυρογιαλλούρος» και καταφεύγει σε τυφλό διχαστικό λόγο. Εκτοξεύει ύβρεις σε βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων που απορρίπτουμε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για πατριδοκάπηλους. Ξέροντας πως δεν μπορεί να συσπειρώσει γύρω του, επιστρατεύει ψεύδη και διαστρεβλώσεις για να κατασκευάσει -σαν γνήσιος λαϊκιστής- «κοινό εχθρό» και να προκαλέσει αντισυσπείρωση. Προκαλεί, ταυτόχρονα, κυνικά και αδίστακτα, προσδοκώντας ακραίες αντιδράσεις που θα ενοχλήσουν το πάλαι ποτέ ακροατήριό του. Έτσι ώστε να «πετύχουμε» εμείς αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος. Να σηκώσουμε από τον καναπέ τους προδομένους ψηφοφόρους του και να τους σπρώξουμε στις κάλπες. Εναντίον μας.

Μπροστά σε όλα αυτά, είναι δεδομένη η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη να κοιτούμε μπροστά και να προετοιμαζόμαστε για αυτά που έχουν ανάγκη οι Έλληνες. Διαμορφώνουμε τις πολιτικές μας με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμά για την Ελλάδα. Ετοιμάζουμε μεταρρυθμίσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, στην υγεία, την παιδεία και τη δημόσια ασφάλεια. Διαμορφώνουμε οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική πολιτική, που πάει τους Έλληνες πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα.

Αντιπαρατασσόμαστε, ταυτόχρονα, στην επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα, απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει τις έννοιες της Πατρίδας, της πίστης και της παράδοσης σε ακραία μορφώματα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα πως δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε λαϊκιστές και καιροσκόπους. Επιμένουμε αταλάντευτα στις θέσεις που υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντά μας, τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στη Δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ακούμε τη φωνή τους, την οργή τους, τα δίκαια παράπονά τους απέναντι σ’ όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να μην παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να μην σιωπήσουμε. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές του, αλλά με σεβασμό στους πολίτες που κάποια στιγμή τον ακολούθησαν. Αποκρούουμε τις κραυγές και τις ύβρεις, αλλά χωρίς να κατρακυλούμε στα επίπεδά του. Στεκόμαστε απέναντι στον αριστερόστροφο, τον πιο επικίνδυνο, φασισμό, αλλά και απέναντι στους νεοναζί, που καπηλεύονται την οργή των Ελλήνων. Ακολουθούμε, με μια κουβέντα, στρατηγική που υπαγορεύεται τόσο από την ιδρυτική μας διακήρυξη, όσο και από τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Στρατηγική που δίνει στην πολιτική χρώμα και φως. Που μεταλαμπαδεύει, γενιά με γενιά, τις αξίες της Παράταξής μας. Που επενδύει στις αρχές της αλήθειας και του ρεαλισμού, της σύνεσης και της ευθύνης, του μέτρου και της μετριοπάθειας. Στρατηγική μεσαίου χώρου.»