«Μπορούμε να φτιάξουμε μία Νέα Τούμπα»

«Η Τούμπα έχει ιστορία που σημαίνει για όλους μας πολλά. Σχεδιάζουμε μία Νέα Τούμπα για να έχει καλύτερο μέλλον, για να ζουν καθημερινά οι πολίτες ένα καλύτερο παρόν με ευταξία στην πόλη και αναβαθμισμένο δημόσιο χώρο για τον καθένα», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης κατά τη σημερινή περιήγησή του στην περιοχή της Άνω Τούμπας.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η ταυτότητα της γειτονιάς είναι συνυφασμένη με το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Τώρα που η Πολιτεία έδωσε τη δυνατότητα και τα εργαλεία για ανακατασκευή του γηπέδου, ήρθε η ώρα ο Δήμος να μπει μπροστά στον αγώνα για μία νέα Τούμπα, για μια αναβαθμισμένη γειτονιά, για μία Τούμπα …εντάξει σε όλα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καλαφάτης και τόνισε ότι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στη γειτονιά, οι πολίτες που συνομίλησαν  με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», ζήτησαν εκ νέου τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της περιοχής από την οδό Κλεάνθους στην οδό Διογένους. Ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «δική μας στόχευση είναι οι καθυστερήσεις και οι αναβολές από τη δημοτική αρχή να τελειώσουν πολύ σύντομα», ασκώντας κριτική στην καθυστέρηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωή.

Οι περίοικοι ζήτησαν ακόμα να κατασκευαστεί στέγη στο Κολυμβητήριο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ως επιδίωξή του, να βρει χρηματοδότηση και να υλοποιήσει τις μελέτες που βρίσκονται στα συρτάρια, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση για την αισθητική αναβάθμιση – με κατασκευή και σιντριβανιού – μπροστά από την πλατεία του πολιτιστικού κέντρου.

Για το Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο ειδικότερα, ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί σε πραγματικό πόλο πνευματικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, με τη φιλοξενία εικαστικών εκθέσεων σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών, τη δημιουργία μόνιμης θεματικής συλλογής για τη Θεσσαλονίκη με την προσέλκυση δωρεών από συλλέκτες της πόλης και τη συστηματική φιλοξενία δραστηριοτήτων διαφόρων πολιτιστικών οργανισμών και συλλόγων.-

https://www.youtube.com/watch?v=rdpqjYy5q6Y

ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ ΠΡΙΝ KAI META 1 ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ ΠΡΙΝ KAI META 2