«Καλώ τον κ. Μπουτάρη να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές.»

Τη «δραματική αλλαγή στην εικόνα της πόλης προς το χειρότερο» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA Θεσσαλονίκης.

«Αναρωτιέμαι αν έχει περπατήσει ποτέ εκτός κέντρου ο κ. Μπουτάρης», υπογράμμισε. «Γιατί Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το Λιμάνι, η Αριστοτέλους και η Τσιμισκή. Τον καλώ να περπατήσουμε μαζί σε γειτονιές, να πάμε στην Ξηροκρήνη, στο Σταθμό, στην Εγνατία, στην Κασσάνδρου, στην Ανατολικής Θράκης, στην Τούμπα, στην Αγία Μαρίνα, στο Ντεπώ, να ακούσει τους πολίτες. Να δει ότι η πόλη είναι βρώμικη και σκοτεινή. Ακόμα και δίπλα ή μπροστά στο δημαρχείο.»

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που έχει ‘βελτιωθεί’, είναι ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης …νομοτεχνικά, για να μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος. Για μένα δεν έχει σημασία, διότι έτσι κι αλλιώς, για να αντιμετωπίσω τον κ. Μπουτάρη είμαι εδώ. Όμως έχει σημασία για τους πολίτες στο επίπεδο της αξιοπιστίας. Σήμερα ξέχασε, ή δεν ήξερε το νόμο, για να παραιτηθεί εγκαίρως από τη θέση του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και να μην έχει κώλυμα. Αύριο τι θα ξεχάσει; Να εκμεταλλευτεί κάποιες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την πόλη; Να είναι εντάξει σε κάποιο άλλο καθήκον; Μπορεί να τον εμπιστευθεί κανένας; Έχουν σημασία αυτά στην επιλογή Δημάρχου. Οι πολίτες ζητούν υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.»

«Ακόμα και το “ντεμέκ” έχει τα όριά του», σημείωσε. «Για παράδειγμα», συνέχισε, «δεν είναι κακό να σε υποστηρίζει ένα πολιτικό κόμμα, αλλά είναι κακό και υποκριτικό, είναι να το παίζεις ανεξάρτητος και αντίθετος με τα κόμματα, ενώ έχεις κομματική στήριξη όπως ο κ. Μπουτάρης. Πέρασε από ΚΚΕ και Αριστερά, υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βασίστηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για να εκλεγεί δήμαρχος, στηρίζεται τώρα από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μόλις προ ημερών, είπε ότι αν επανεκλεγεί, δικαιούται ο Βενιζέλος να λέει πως “πήρε τη Θεσσαλονίκη”. Τι πιο κομματικό απ` αυτό;»

Αναφερόμενος στις δικές του προτεραιότητες, ο Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε, πως κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι σε πέντε χρόνια η Θεσσαλονίκη θα γίνει …Λονδίνο, Παρίσι, ή Βαρκελώνη: «Τα βασικά μου καθήκοντα όμως μπορώ να τα επιτελέσω. Να κρατώ την πόλη καθαρή, αξιοπρεπή, πολιτισμένη.»