«Δεν ρώτησα τους υποψηφίους συμβούλους αν είναι αριστεροί, δεξιοί, σοσιαλιστές, ή οικολόγοι. Με ένοιαζε να είναι έντιμοι.»

Το σχέδιό του να εγκαταστήσει μηχανισμούς συνεχούς αξιολόγησης της δημοτικής διοίκησης από τους πολίτες, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, στο ράδιο «Πανόραμα 98,4» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

«Όλοι πρέπει να αξιολογούμαστε διαρκώς», υπογράμμισε. «Με μηχανισμούς, είτε μέσω διαδικτύου, είτε με τακτική δειγματοληπτική τηλεφωνική επικοινωνία από στελέχη του Δήμου με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία, να κρίνουν την επίδοση και την ενεργοποίηση της δημοτικής διοίκησης σε διάφορα θέματα, στην εξέλιξη του έργου της. Κάθε δύο ή τρεις μήνες. Και αυτό να ισχύει για όλους, για τους δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και για τους διαμερισματικούς. Δεν εκλεγόμαστε για το παίζουμε όμορφοι, αλλά για να δουλεύουμε.»

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το γεγονός, ότι συμμετείχε στην κυβέρνηση, ο Σταύρος Καλαφάτης, ξεκαθάρισε, ότι το εκλαμβάνει τη θητεία αυτή, όχι ως “βάρος”, όπως θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν αλλά ως “εφόδιο”, και ότι έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη σύγκριση με το νυν δήμαρχο, στο πεδίο της αποτελεσματικότητας και του σωστού management: «Μέσα σε 20 μήνες, χειρίστηκα και ολοκλήρωσα θέματα τα οποία ήταν στάσιμα επί δεκαετίες, όπως το θέμα των αυθαιρέτων που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό που άνοιξε το δρόμο σε νέες επενδύσεις και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.»

Αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων του συνδυασμού «εντάξει», ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «δεν ρώτησα αν είναι αριστεροί, δεξιοί, σοσιαλιστές ή οικολόγοι. Δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουν εντιμότητα, να έχουν γράψει χιλιόμετρα στην εργασία τους, να μπορούν να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας».

Σημείωσε, ότι ο νυν δήμαρχος, αντίθετα, όπως ομολογεί και ο ίδιος «έχει αποτύχει στα βασικά καθήκοντα ενός δημάρχου, όπως το να κρατήσει την πόλη καθαρή και στην ευταξία». Ο Σταύρος Καλαφάτης κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν και να ψηφίσουν με βάση το «ποιος είναι αποτελεσματικός για την επίλυση προβλημάτων», «ποιος μπορεί να τρέξει την πόλη τα επόμενα χρόνια». Αναφερόμενος στα δικά του χαρακτηριστικά τόνισε ότι «στις ατάκες δεν είμαι πολύ καλός, προτιμώ την παραγωγή έργου».