«Ο Μπουτάρης προσπαθεί να κοιμίσει την αριστερά» – «Οι πολίτες να κρίνουν ποιος είναι αυθεντικός»

«Η υπερπροβολή του κ. Μπουτάρη ως προσωπικότητα παρά για το έργο που δεν υπάρχει, περιορίζει και ‘σφίγγει’ τον κλοιό των ‘μικρότερων φωνών’, από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Νομίζω  ότι είναι κάτι που δεν βοηθάει γενικότερα την Δημοκρατία μας. Μέσα από αυτή την υπερπροβολή του κ. Μπουτάρη και την ασφυξία στο να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα της πόλης, αποδυναμώνεται η πολυφωνία. Και αυτό είναι θέμα που πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον Real FM 107,1.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «εντάξει» σημείωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι κάνουν κινήσεις την τελευταία περίοδο και αναγνώρισε ότι ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί να «κοιμίσει την αριστερά», προσθέτοντας ότι «εκπροσωπώντας μία ‘ντεμέκ αριστερά’ πάει να απορροφήσει την κλασική αριστερά, όπως εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε όμως την πεποίθησή του ότι οι δημότες, σε αυτές τις κρίσιμες τελευταίες ώρες, θα καταλάβουν ποιος είναι αυθεντικός, ποιος έχει μία αυθεντική γνήσια σκέψη, βούληση για να κάνει κάτι καλό για την πόλη και αποκλειστικά γι’ αυτή, ποιος θέλει να ψαρέψει στα θολά νερά, να χρησιμοποιήσει παλαιοκομματικές και πολιτικάντικες μεθόδους που δεν ανήκουν στο σήμερα. Όπως είπε, ο ίδιος ακολουθεί έναν σύγχρονο τρόπο σκέψης που μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους επαγγελματίες της πολιτικής αλλά «αν θέλεις να ανοίξεις δρόμους, τότε κάνεις τομές. Εγώ είμαι απλός, ευθύς λέω στους συμπολίτες μου: κάντε την επιλογή σας και αξιολογήστε μας με κριτήρια ουσίας κι όχι επικοινωνίας, με κριτήρια αξιοσύνης».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους δημότες, τους οποίους κάλεσε να πάρουν την απόφασή τους με βάση την αξιοσύνη και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων, το έργο που έχει παραχθεί από την υπάρχουσα δημοτική αρχή κι αν αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πραγματικά διευκολύνουν τη ποιότητα ζωής τους. Παρακίνησε τους πολίτες να κρίνουν «αν ο δήμαρχος ήταν αξιόπιστος κι αν έκανε αυτά που είπε. Να μας αξιολογήσουν με κριτήρια ουσίας κι όχι επικοινωνίας. Δηλαδή, το τι έχει κάνει ο «Χ» Καλαφάτης όπου κλήθηκε να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον. Ήταν έντιμος; Δούλεψε; Παρήγαγε έργο; Έκανε πράγματα για τα οποία ωφελήθηκε η κοινωνία; Όσοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αυτές τις ώρες που απομένουν, να κάνουν μία αξιολόγηση με βάση την αξιοσύνη του καθενός μας και νομίζω ότι αυτό θα ωφελήσει όλη την κοινωνία της πόλης».